Архивирање

Тема би требало да се зове деархивирање али ми се није свидело да буде тако … елем, који архивер/деархивер може да распакује мулти зип архиве? Другар је послао неке слике, паковао је на тај начин и никако да их на лак начин распакујем. Пробао неке фајл менаџере који имају интегрисано паковање и неће, пробао Ark и Archive manager … али ништа. Ark отвори прву архиву (која се зове nešto.zip а поред ње су и nešto.z01, nešto.z02 …) и прикаже се садржај комплета тј и оних слика које су у додатним фајловима али нити има preview нити их распакује. Пробао још неке програме који пријаве да ето још није имплементирано распакивање мулти зип архива … на крају сам убацио total commander који је све лепо одрадио својим интегрисаним info zip архивером.

Видим да се предлаже да се одради нешто типа cat arhiva.* > arhiva-full.zip што би требало да споји фајлове, урадио сам и стварно добио архиву која је отприлике величине збира … али када сам је распаковао, ту је било око половина фајлова. У сваком случају бих волео да то буде gui варијанта и да се лако подешава јер сам решио да не користим кобасице за овако једноставне операције.

Или нешто превиђам или је ово толико компликовано и ретко да се нико није сетио да одради. Да ли ћу за сваку овакву ситницу да тражим wine решења?? Последњих дана сам неколико пута стартовао windows јер нисам имао лако решење за неке релативно једноставне операције … срећом то ми је потребно релативно ретко али не бих волео да се дешава све чешће. :connie_crazyperson:

Meni ih otvara file-roller :connie_crazyperson: Imaš link neki sa primerom koji ti ne otvara?

Прво сам пробао из Крусејдера, онда Ark и на крају File Roller. После сам пробао са cat командом и нешто се поправило али и даље не ради. Последње што сам пробао је PeaZip али се ни он није прославио.
У питању су неке слике са путовања па не могу да их поделим али ћу да пробам да направим нешто слично.

Да не компликујем и шаљем, ако имаш total commander, час посла да добијеш пример. Селектуј неколико фајлова па изабери pack, онда изабери zip са подељеном архивом, изабери неку величину да архива буде подељена на 2-3 дела и добијеш оно што ми брља. Пробао сам још неколико начина и никако не успевам. У windows варијанти то сваки архивер савлада, овде се сви збуне.

Ма … пошто овде може да се убаци солидно велики фајл, ево једне архиве, распакуј овај фајл и добићеш три zip дела па пробај да их распакујеш. Требало би да добијеш 11 слика.

Kakvi su ovo golaci na slikama? Hahahahaha.Preko windoze radi,samo kada prvi put raspakujes, test.zip samo extraktuj,ne sva tri,jer su druga dva valjda delovi ovog.

Uspio sam! :connie_crazyperson:

'Nači:

zip -FF test.zip --out nova_arhiva.zip

i onda normalno

unzip  nova_arhiva.zip

ili direktno iz archive manager-a.

Ко ми је крив кад сам се случајно ухватио за омоте са Вудсток паковања. :connie_crazyperson: Знам да се распакује само први део, остало јесу делови … али ја тражим начин да то у линуху урадим, иначе ми је доста и total commander … али то није линух програм. Ниједан од фајл менаџера не успева да ово уради, изгледа да им је уграђен лош архивер/деархивер. TC има у себи InfoZip који све може а ови имају нешто слабашно. Јбг, дође ми да се вратим тоталу, да музику слушам (мада је то више због конверзије из формата у формат) у фубару, WhereIsIt је обавезан, Tag&Rename ми пречесто затреба … срећом ту је wine мада не ради увек и свуда.

Хм, сад видим нову поруку па ћу да испробам … мада би ми значио програм који сам ради.

Ово јесте InfoZip мада видим да кажу да unzip не може да распакује мулти архиве па да се искористи zip команда. Тачнији облик би био zip test.zip -s 0 --out nova_arhiva где се отприлике каже да постојећу подељену прапакује без сецкања. Може и zip test.zip -s- --out nova_arhiva где -s- практично значи исто што и -s 0. Ово решење са -FF оправља архиву што изгледа испадне исто.