Забаговао систем из чиста мира

Не знам дал је ово право место за ову тему, ал не знам где бих је другде ставио.

Елем, није први пут да ми се дешава од како сам инсталирао систем (пре неколико дана). Баш малопре ми се десило, најнормалније сам користио интернет и само одједном курсор је престао да се креће. Музика на Јутјубу наставила да иде нормално, и одједном кренула она да се багује као покварена плоча. Онда је и музика престала, екрани (2 монитора) се зацрнели - нису се потпуно угасили, има осветљења али је све црно. Затим је песма са Јутјуба кренула испочетка :connie_crazyperson: На тастатури нису светлели сензори за Num, Caps и Scroll Lock. Притиснуо сам Ctrl+Alt+F1, екрани се угасили па упалили, и ништа, и даље све црно, музика и даље пичи. Онда сам узео мишем да кликћем из очаја и рачунар се рестартовао одједном.

Систем је Минт 13, КДЕ окружење. Отворени су ми били Firefox и Virtualbox, и наравно Конзола и Делфин. Ништа се посебно није дешавало. Ако је битно да напоменем да сам у Виртуалбоксу инсталирао Арч, али није трајала инсталација него је само чекао на моју наредбу. Слушао сам музику са Тјуба, читао АрчВики и блејао на Фејсу. Не знам које више детаље могу да пружим, и битне и небитне. Песма са Јутјуба је била Queen - Bohemian rhapsody :wink:

Није први пут да се ово деси, зато сам поприлично забринут, поготово што је нов систем и колко се сећам, нисам ништа чачкао што нисам смео. Волим овај ОС и не желим да га мењам :confused:

Како бих могао да утврдим квар? Да ли у неким логовима стоји информација шта га је проузроковало, како то да прочитам и шта да радим? Хвала унапред

Сад је почео да ми се замрзава минут након бутовања :wink: а једном ми се и појавио плави екран - Линукс верзија BSOD? :connie_crazyperson:

[center]JqNEU.jpg[/center]

Пошто је ово редовно замрзавање система почело од како сам инсталирао виртуалбокс јуче, помислио сам да ми он зеза систем. Па сам се улоговао преко конзоле и променио име свим виртуалбокс скриптама из /etc/init.d, по мом разумевању то ће спречити виртуалбокс сервисе да се стартују заједно са системом, јел сам у праву? Елем од како сам то урадио ево бутовао сам и још увек све ради ок. Има ли неко да ми да савет од вас 30 што сте видели тему? :slight_smile:

To se i meni desavalo isto tako… da mi zakoci mis i sve blokira… u pitanju je bug… za sada nema leka…samo redovno azuriraj sistem, resenje ce verovatno kroz update da ti dodje…

Проблем је изгледа до моје графичке карте (Ati Radeon X1300)

Извадио сам је и користим интегрисану, и невероватно али чини ми се да ми боље раде КДЕ ефекти… тако да је била лажна узбуна, са системом је све у реду :slight_smile: