Подразумевани фонтови

Поздрав!

Који су подразумевани фонтови на Минту 14?

Инсталирао сам Минт пре пар месеци након што сам после краћег коришћења Убунтуа желео да пробам нешто друго јер нисам био баш најзадовољнији Убунтуом.
До данас је на Минту све било супер, али данас су се променили фонтови након што сам инсталирао Wine 1.5 и PlayOnLinux.
Приликом инсталације је обавезно инсталирати МС фонтове, а након завршетка инсталације су фонтови промењени аутоматски, без питања.
Не свиђају ми се и желео бих да вратим подразумеване.
Дакле, који су подразумевани фонтови?

Хвала.

Nisu se fontovi promenili, već internet strane uzimaju primarne fontove koji su zadati u style.css dir-u npr ako je na nekom web sajtu za default font stavljen Arial, a ti ga nemaš sledeći je Liberation sans (recimo) koga ti default imaš na minut i on onda uzme tj prikazuje strane ili delove strane sa tim fotnom, ako posle toga instaliraš font arial i posetiš tu istu stranu opet font će biti drugačiji i koristiće Arial jer je podrazumevan.

Ukoliko ukloniš fontove koje ti je instalirao Wine gotovo da ti ni jedan aplikacija neće imati vidljive fontove već ćeš videti kvačice i kvakice hijeroglife itd itd.

Знам за веб странице, али није реч само о томе, stylesheet ми не дефинише фонт у офису, хрому (мислим на траку са обележивачима, заглавље итд.).
Хоћу да кажем да су промењени фонтови за све апликације. Други фонт ми је на траци на Mate окружењу, други фонтови су у прозорима, менаџеру датотека, свуда.
Желео бих да само преко подешавања у контрол центру (Appearance) вратим подразумеване фонтове, не желим да бришем ове.
Проблем је што не могу да нађем на интернету који су то фонтови па да питам, сигурно има неког ко није мењао након инсталације, ко није инсталирао Wine и сличне апликације које то промене. :slight_smile:

e ne znam kako si uspeo da promeniš font za sistem a da nisi ništa dirao, tj wine i plaonlinux to ne rade…

Ovo je dafult kod mene na cimetu

[ATTACH]1165.IPB[/ATTACH]

To mozes da vidis kad pokrenes Live DVD. Sto se mene tice, podesim sve na Droid Sans, tako mi se cini najbolje.

Хвала, то је то, sans је био у питању.