Сербиан - ГНУ/Линукс

[SIZE=24px]Сербиан - ГНУ/Линукс[/SIZE]
operativni sistem na srpskom jeziku, koji koristi KDE grafičko okruženje, dostupan je za preuzimanje,
više o ovome na

http://www.debian-srbija.iz.rs/2014/01/blog-post.html

Upravo se skida. Veceras ce u virtuelnu masinu.

Serbian OS je ime koje je iz zezanja predložio dvajedan, uz ostalo napravio i instaler pre nedelju dana, pavik dotle nije znao ni gde je šupalj, ali je odlučio da se odvoji i objavi “sopstveni” distro pod tim imenom, baš na Božić…imamo i kompletnu prepisku o tome iz admin dela foruma

U međuvremenu, pavik je razrešen svih admin privilegija, i sada je običan korisnik.

http://forum.opensource-srbija.org/uploads/monthly_01_2014/post-3-0-92617200-1389127509_thumb.png

Eeee, paviče, paviče, Judo… :biggrin:

Ovako je počelo
[ATTACH]2439.IPB[/ATTACH]

…a posle celog jednog dana i 20-ak žučnih poruka, ovako se završilo

[ATTACH]2440.IPB[/ATTACH]

Za poslednjih 10-ak dana, @dvajedan i @Ćofi ubiše se od posla, sa najboljim namerama, a “kolega” bi samostalno da pokupi lovorike na brzaka?

Usput, skinuo sam distro, isprobao u vboxu, i tvrdim da veću linux brljotinu odavno nisam video, nit je serbian nit je debian…

Pavik, srećno ti bilo sa održavanjem tvoje “distribucije”.

@Dragan

Mogu li znati zašto lažeš?

Tad kad nisam znao “gde sam šupalj” ISO slika je već bila gotova i to dobro znaš. Da li će u instaleru biti serbian ili debian sličica potpuno je nebitno, svi znaju da je to Debian instaler.

Istina je da niko osim mene nije hteo da ugradjuje KDE i to je sve.

Po ovome što si napisao, ispada da sam nešto ukrao od @Ćofi i @dvajedan. Šta? Prevod? Grafiku? Xfce verziju koju oni prave?

@pavik

Laž se najbolje leči istinom…prenećemo ovde kompletnu prepisku, pa neka svi procenjuju šta je ko i kada rekao i uradio.

Za KDE si u pravu…svi smo bili protiv njega, zato je i pokrenut xfce, ali tebe je bolelo uvo da se prikloniš mišljenju većine.

Ti si odlučio da kreneš samostalno, i to ti se obilo o glavu.

Prevod u KDE ionako nije tvoj, grafiku si uradio za sebe i svoj distro, a iso bez instalera ionako ne vredi ništa, zar ne?

Možda je bolje pitanje šta si ti tačno od svojih paketa ubacio u taj Serbian? artwork u obliku par logoa, wallpapera i banera ne računam…ergo?

Ok, bar smo saglasni da ništa nisam ukrao od OSS ekipe. To mi je bitno.

Za KDE si u pravu…svi smo bili protiv njega, zato je i pokrenut xfce, ali tebe je bolelo uvo da se prikloniš mišljenju većine.

Tačno. Nisam se slagao sa vama po tom pitanju i kao odrastao čovek sam doneo odluku na svoju ruku.

Možeš da uslikaš i onaj post gde sam predložio da KDE objavimo na Božić, a Xfce na npr. Sretenje. Niste hteli i tako smo prekinuli saradnju.

Ne smatram da mi se išta obilo o glavu. Za mene je status moderatora bio više obaveza, tako da tu obavezu više nemam. Mesecima sam uređivao sajt, pa ni tu obavezu više nemam.

I šta sad, ne sarađujemo više, treba li da se mrzimo, nipodaštavamo tuđi rad, ogovaramo po raznim mestima, pričamo ko je gde šupalj? To nije moj nivo i ja to neću raditi.

Želim vam da napravite maksimalno dobru Xfce verziju.

@pavik
Taman posla da se mrzimo…samo ne volim kada me neko nazove lažovom, jer ja ne lažem, imam i načina da to dokažem.
Istina je da si ti tvoju odluku doneo davno ranije, a da si raspravu oko KDE iskoristio da objaviš odvajanje…to ja zovem dvoličnim ponašanjem.

Nisi odgovorio na pitanje…šta si tačno od paketa spakovao u tvom “serbianu” ?
Ja mislim ništa, a ti mi pokaži da grešim, i priznaću grešku…evo ga kod mene u vboxu tvoj distro instaliran, dovoljno je da kažeš gde su ti paketi?

Obilo ti se o glavu odvajanje od ljudi sa kojima si mogao nešto da uradiš…mislim na @dvajedan i @Ćofi…a ne ukidanje admin statusa, obija ti se o glavu i ova diskusija, sa tim serbian frankenštajnom nećeš nigde stići.

Ako napišeš da “pavik dotle nije znao ni gde je šupalj”, a taj je već imao gotovu ISO sliku, ne znam šta je neistina, ako ne ovo.

Nećemo vršiti reviziju i analizu distroa. Tako je, kako je. Na svom računaru već nekoliko godina vozim sličnu postavku + nekoliko programa.

Jesi li pročitao šta sam napisao u objavi? Ja ne krijem da je to Debian, a ti bi mogao poređenja radi da pogledaš kako izgleda Debian KDE kada se instalira ova slika:

cdimage.debian.org/debian-cd/7.3.0/i386/iso-cd/debian-7.3.0-i386-kde-CD-1.iso

Pozdrav. Neću se više logovati.

p.s. :connie_pumpkinsmile:
@dvajedan mi i nije ostao u najlepšoj uspomeni, a sećam ga se još iz vremena kad je bio @smoki moderator

Dragane, lakše malo. Mislim da je okej sa jedne strane što je pavik uradio to što je uradio. Nemoj ga pljuvati. Nije loše za sam početak. Ono što se meni ne sviđa jeste što je naš projektić forkovan dok još nije čestito ni stao na noge. Potpuno nepotrebna podela. Oko čega? Oko desktop okruženja! Glupost. Jebeš okruženje, to je samo početak. Pavik nema gotovo ništa, kao što ni mi ovde nemamo gotovo ništa. I umesto da se dogovorimo, ajde, može da bira korisnik, nek pavik održava kde verziju, on odma, paf, napravi svoju i poriče bilo kakvu povezanost s nama. Šta sad, ja treba da kažem “e neću xfce, ja ću da pravim svoju srpsku dirstribuciju sa Enlightenment, a vi se jebite”. Mislim, ponavljam, okej što je on to uradio, al sad je za toliko manja šansa da nešto bude i od jedne i od druge strane.

Šupljina u ubacivanju instalera u iso, eto gde si bio šupalj.

Nećemo vršiti reviziju i analizu distroa

Eh, kolega, reviziju sigurno nećemo…tvoj distro, tvoj problem…ali analizu itekako hoćemo, na to svi imamo pravo, kao i na smeh :sarcastic:

@Pavik:

Pocetak i kraj cele price. tj. problema je iskljucivo i samo u nacinu na koji si objavio svoju distribuciju, kao i u vremenu.

  1. “Posto trenutno nema zainteresovanih za KDE, a ja se uglavnom u njega razumem, dok se vi bavite XFCE-om, ja cu polako da bildam KDE verziju”
  2. “Posto trenutno nema zainteresovanih za KDE, a ja se uglavnom u njega razumem, vi se bavite XFCE-om, ja cu polako da bildam svoju KDE verziju, pa neka budu dve zasebne distribucije”

Da si nesto u ovakvom kontekstu izgovorio ne bi dosli do ove bezciljne i bezpotrebne rasprave… :slight_smile:
Da se ne ponavljam, s’ obzirom da smo “OSS Ekipa”, verujem da je to stvar postovanja, al’ sta da se radi… :chiffa: :slight_smile:
:drinks:

@klod
Ne znaš sled događaja, i drugačije ćeš gledati na ovo kada sve iznesemo “na videlo”.

Ne pljujem pavika, boli me uvo u krajnjoj liniji šta će on samostalno da radi, ali pljujem način na koji je sve uradio…ne samo ja, nego i svi ostali, @dvajedan, @Ćofi i @Commander.

Ne zelim niti hocu da se upustam u ovu diskusiju jer me IC ne interesuje njen sadrzaj.

Samo zelim javno da se zahvalim bivsem kolegi @pavik na dosadasnjem radu i ucinku na portalu (uredjivanje tekstova, pravljenje slika…) i forumu a posebno zelim da se u ime OSS Ekipe i celokupne OSS zajednice zahvalim sto nam je velikodusno ustupio na privremeno koriscenje logoa (orlic) koji je njegovo idejno resenje i vlasnistvo.

Hvala jos jednom.

Svako dobro.

Pa ajde daj da vidim i sled događaja :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

Kakav god da je sled, ako je jedina tačka neslaganja desktop okruženje, podela je glupost.

I šta sad, ode nam i orlić? E jebiga. Baš je bio sladak :frowning:

Zaboravio si da pitaš koliko smo dužni…možda čovek ne iznajmljuje svoje vlasništvo besplatno :sarcastic:
@klod
Polako, nemo si toliko nestrpljiv…ima vremena, nigde ne žurimo, nismo mi pavik :smiley:

Nećeš više biti vulgaran…ovaj nepotpuni, cenzurisani citat služi samo da pokaže da je rasprava prešla granice pristojnosti.

Tvoj post neću brisati, samo sam ga sakrio, da ostali admini mogu da vide gde je granica kada moram da presečem ovo.

Dakle:
Rasprava o tuđoj, pavikovoj distribuciji je ovime završena, temu ću sada zaključati, a posle 24 sata je i premestitii u arhivu.

Privremeni naziv za distro na kojem radi OSS je i dalje stoleos, dok ne smislimo drugo ime, a raspravu o detaljima, naravno u granicama pristojnosti, možete nastaviti ovde
http://forum.opensource-srbija.org/topic/2278-stoleos-srpska-linux-distribucija-od-strane-opensource-srbije/?p=38878