Гурманска тема

Почињем од Пасуља. Мени лично најомиљеније домаће јело, а ви качите слике својих омиљених.

2626.jpg

De me nadje

IMG_20181118_184144.jpg

Preksinoc spremao, svinjski file

IMG_20181122_082847.jpg IMG_20181122_082832.jpg

Daj recept za ovaj italijanski buckuris.
IMG_20181122_082832.jpg

@Miki Тема боље да се преименује на време у “Дебели али срећни”. :p:D

Мени је лично омиљено све што се једе, зато и улазим у кућу кроз двокрилна врата, а не к’о сав нормалан и крштен народ. :joy::smiley:

@marecare

Svaka čast :slight_smile: Mene mrzi kuvati :smiley:

carnex-pasulj-sa-kobasicom-400g-1005153-large.jpg

Pravda za nas mršave! :slight_smile:

CN7NVfl.jpg

Šećer, med, orasi, Nutela, Eurokrem, mlevena Plazma i sve slično STOP!

Samo džem, po mogućnosti domaći. Tako Bog zapoveda da se jedu palačinke!

Dimljena rebarca i teletina ispod sača.

KWl6pqT.jpg

Почетком лета, беше тема “мршање”, a претвори се у “мршење”. :smiley:

  1. Телећа чорба са црним бибером…
  2. Суши…

Причај ми о томе… Мала тајна из мог приручника “гастрономија преко оне ствари”:
Супа из кесице се најбрже спрема у кувалу за кафу.

A posle daš normalno ženi da opere zasranu kuvalicu jer je so izjela grejače a tebi supa iskipela :smiley:

Što se tiče ovog Carnex pasulja… ja potpisujem da nema bolji kupovni/gotov pasulj (samo što ja često uzimam sa slaninom).

Može brže i jednostavnije… Sipaš sadržaj kesice u usta, gutljaj vode, promućkaš i nema potrebe trošiti struju :smiley:

https://www.youtube.com/watch?v=UxqU5XvS7Gg

@Vladimir
Тако некако :joy:. Иначе, рекао си да су лични огласи дозвољени, тако да:
Млад мушкарац (испод 3 банке, гаранција истиче за 2 године), вољан да пере и качи веш (завесе гратис), усисава и цуцка дете. Анти-атлетски грађен (ал зато лоше плаћен), тражи девојку коју не мрзи да кува. Будућа свекрва је алергична на кухињу, стога је неопходно пређашње искуство, минимално.

Problemi nastaju ako/kada su buduće snaje alergične na buduće svekrve… :smiley:

:rolleyes: burek.jpg :eyes: :smiley: :blush: :heart:

Samo krkanluci i holesterolske bombe. Je l’ redovno pokušava da vas vrati u more zbunjeni Greenpeace kada ste na plaži? :smiley:

Vidim ja da će da padne prolećni FOSS kotlić/okupljanje (oko kotlića) :smiley:

Moze!

Nista spektakularno:
Izdinstam crveni luk, ubacim slaninicu sitno seckanu, pa pileci file sitno seckan, pred kraj ubacim pecurke iseckane na cetvrtine, na samom kraju posolim morskom solju, dodam sitno seckan beli luk, ubacim pavlaku i mesam minut dva da se ona rastopi i pomesa.
Za kuvanje integralne testenine i kukuruza valjda ne treba recept
Prelijem makarone onim sosom gore spremljenim i preko ukrasim rukolom ili persunom.