Torrent client za LMDE

Hocu da skinem neshto preko torrenta, ali nemam nijedan torrent client. :slight_smile:
Kako da instaliram i koji torrent client na LMDE?
Najvishe bi voleo da to bude komanda u konzoli.

instaliraj qbittorrent ili deluge.

sudo apt-get install qbittorrent

ili

sudo apt-get install deluge

Meni je mnogo bolji deluge. Lepse ga mogu podesiti…

Док сам више трошио торенте, да не кажем шеровао, некако ми је најлакше било да погледам у графикон … а углавном га нисам налазио код линух програма. Једино ми је uTorrent сервер радио али је он ипак мало осакаћен да бих га озбиљно користио. На крају ми је kTorrent лепо легао, има графикон саобраћаја па лако видим иде ли или не а и углавном сам подесио да добро ради. Пошто ми је сада то мање потребно, баш бих могао опет да пробам и остале.

deluge je veci dosta od qbitorenta, vise trosi resursa… to je razlog zasto ga koristim. U sustini svi su oni jako slicni. Ktorent sam isto koristio…I on je slican dosta ovoj dvojici. Svi podsecaju na utorrent slazem se. Steta sto ga jos nisu portovali za linuks.

Може uTorrent сервер да ради али је сиромашнији од класичног клијента. Слично као Неро у овој или оној верзији … и ако га портују, можда задржи сличан облик. Мада мени ништа не смета и kTorrent, чак налазим и додатне опције које сам тражио и нисам налазио раније.

http://mint-srbija.com/2012/05/06/qbittorrent-jednostavnost-torentovanja/

Сад сам пробао Qbittorrent али не налазим оно што ми је недостајало у већини линух програма ове врсте а то је графикон саобраћаја. Подешавања су у принципу стандардна, прилично слично као код kTorrenta али нисам детаљно проверавао јер … па нема граф. :slight_smile: Да не бих тражио и тумачио бројке, мени је најлакше да погледам како то изгледа и у тренутку знам како ради. Ако постоји могућност да се то набаци, могу опет да проверим. Ни kTorrent то нема у старту али плагин који је део инсталације га додаје.

Grafikon? Zašta ga koristiš?

Da li je moguce da ne koristiš ovako jedan kvalitetan program zbog grafikona!?

Instaliraj neki kvalitetan program za internet saobraćaj ako ti je toliko stalo do preciznosti.

Написао сам, док сам више трошио торенте, пазио сам да ми upload буде константно добар а успут проверавао како иде download. Најлакши начин је био да бацим поглед на графикон, навика из uT. Што се конкретне примедбе тиче, била би на месту да ја не користим ниједан програм за торенте или користим неки без важних опција који још и брља … ако бирам између програма са графиконом и програма без а не знам зашто да мислим да је тај други екстра бољи од првог, онда знам шта ћу да изаберем.

Ајде сад напиши зашто је то квалитетан програм у односу на остале да бих га прихватио и поред неке мане. Конкретна предност у односу на кТ? Шта има а овај нема? Па да ујутру седнем и одвагам, ако ми је нешто промакло, лако ћу да променим мишљење.

Иначе … поменуо сам неке добре особине kTorrenta, управо сам искористио једну коју Qbit нема или нисам видео. Скидам неку серију, али немам довољно места на хардовима па скинем неколико епизода, одгледам па наставим. KTorrent има опцију да брише делове неког торента, конкретно идем на садржај и обришем пар епизода које сам одгледао а повучем следећи пар. Успут има варијанту да се подеси који део (рецимо епизода из пакета) да има већи приоритет а и нуди да се погледа неки део тј оно што је већ стигло. Корисно пошто све долази са руског трекера а често имају синхронизацију без оригиналног тонског записа па да знам да одмах обришем. :slight_smile:

Нисам пробао много линух програма, поређења сам прво правио са uTorrentom и приметио ове детаље па ћу ујутру да се мало више позабавим разликама сва три, uT, kT и QBt, чисто да видим да ли сам исправно изабрао програм.

Ja sam koristio ktorrent dok nisam naleteo na vuze. Vuze mi je savršen. :connie_jail:

Vuze jeste najbolji, međutim prevelik je, troši dosta resursa… Više volim lightweight torent klijente kao što je qbitorrent ili deluge, može i transmission-gtk.

Suština je da su mali, da malo troše rama, i da obavljaju posao.

Meni lično vuze je preveliki, sa gomilom bezpotrebnih opcija.

Мени ресурси не значе ама баш ништа, ако програм има најбоље могућности и због тога троши нешто, то ми је прихватљиво. Чини ми се да сам Вузета пробао и није ми се нешто допао али могу то да урадим поново, сад мање трошим торенте па неће да ми буде проблем и ако не ради све што очекујем. Или да неко коме се Вузе баш свиђа напише зашто и опише предности па да може да се лакше одлучи.
Никако да схватим то што многима потрошња ресурса толико значи да неће да користе програме или ДЕ због тога. Разумем оне са Р1 или целеронима на 300 са 256 меморије али ако неко има 4, 8, 16 гига рама а и прејак процесор, зашто би бирао ДЕ које троши 256 уместо неког које троши и много више??

Deluge, QBittorrent, Transmission sasvim solidni klijent, sad zavisi od ukusa i potreba, i kako se kome svidi.

P.S. Probajte Tixati, možda vam se i dopadne :connie_jail:

Pa Calex, meni resursi znače, jer imam samo 2 GB RAM memorije, a torent klijent mi radi uvek. Znači bitno mi je da ne troši previše resursa jer je uvek aktivan.

Vuze sam koristio ranije dosta. Da se ne lažemo najbolji je torent klijent zahvaljujući svojim mnogobrojnim opcijama. Opcija je previše, ako se uključi advance mode, ide u najsitnije detalje.

Vuze je više klijent prilagođen ljudima koji hoće da imaju mendžment torenata. Znači oni koji imaju veći broj torenata, pa da mogu lako da upravljaju njima.

Čim budeš u seedu imao preko 20 torenata, na klijentima kao što su transmission, deluge, javlja će ti se problem. Teško je snalaziti se.

Primetio sam da je vuze jedini torent kod koga možeš da kaćiš i odpuštaš peerove…

Znači seeduješ torent neki, i vidiš da naprimer ima 50 leechera. Ti možeš svakoj IP adresi posebno da odrediš koliko će da skida, dal će da skida, da limitaš njegov dowload kako ti to želiš… A ovo je jako korisna opcija…
Evo i zašto…napraviš neki torent i zakače ti se 10 njih naprimer…i da ne bi ti seedovao 5 dana, ti odkačiš 4 peera, ostaviš najbržeg da skida, da bi ti se što pre priključio u seedu.

Takođe opcija koju drugi torenti nemaju je…ako ti treba ratio, hoćeš da seeduješ, vuze ima superseed opciju u kojoj pokušava da otkači ostale seedere koliko može i na silu da nametne da ti daješ najveći seed.

Mislim vuze je zaista kralj među torent klijentima… Ovo su samo neke od opcija koje on nudi, jer kao što sam rekao, ima neverovatno puno opcija…

***Sad je stvar korisnika dal će da se odluči za vuze, ili neki drugi (lakši i prostiji) torent klijent.

Мало сам га погледао пре пар сати, делује да има много опција али нисам стигао да их превише разгледам. До скоро сам имао и по 500 торент фајлова а и преко 300 гига шерованог али сам се у међувремену из разних разлога скинуо са довлачења свачега па сам полако смањио списак и остао на пар десетина. Чак ми више и нису стално укључени ни комп а ни торент клијент, а дешавало се да по неколико месеци не гасим ни једно ни друго. Сада можда једном недељно комп остане укључен преко ноћи а торент укључим кад ми је потребан па после оставим до краја дана. Сутра опет заборавим. :connie_jail:
Superseed опцију видим понегде али нисам обратио пажњу на то појединачно подешавање оних који скидају. Није ме много занимало, поједине торенте сам остављао на дељењу и по годину дана. У последње време ми је једина новоотркивена а сада корисна опција била брисање појединачних фајлова, био сам у неком шкрипцу са хардом а скидао неку серију у којој је свака епизода била 1,5 гига … па скинем 2-3, одгледам па пустим следеће а одгледане обришем. Без потребе да правим неке подваријанте.
Баш ћу неки дан кад будем имао времена да пробам Вузета и проценим колико ми одговара.

П.С. Па купи мало рама, то је бар јефтино. :wink:

Neću sad da uzimam RAM, hoću da promenim ceo komp, pa da uzmem DDR3… Daleko je isplatljiviji…

Baš probaj Vuze pa javi utiske… šta znam meni je jedno vreme odgovarao, sad više ne… Sad imam qbitorrent koji mi završava posao.

Što se gašenja računara tiče, ja ga nikad ne gasim… On meni radi dok ne crkne… Gasim ga samo kad treba nešto unutra da radim, pa ga ugasim… Zadnji put je to bio novembar čini mi se…

Ne znam zašto ali ja nikada nisam voleo niti koristio azureus iliti vuze… nekako mi deluje prenatrpan opcijama i sve je nekako komplikovano da se uradi.

Ja koristim Deluge…
Meni je odlican!

Jeste deluge je odličan, i ja sam ga dugo koristio. Mislim da qbittorrent troši manje resursa od njega, a slični su klijenti…