torrent?

pa evo ovako koristim ovaj po meni ,jadan, torrent downloader neki takozvani transmision i nesto je poceo da se baguje :@ pa me interesuje da li je moguce istalirati mi ili bit torrent na linux mint (gnome2)? :slight_smile:

Ja lično koristim qbittorrent, ali ima još programa. evo jedan link pa odluči:
http://dodebian.blog…bittorrent.html

Instaliraj qBittorrent… bilo je već riječi o njemu na forumu… ja ga od skora koristim i zadovoljan sam…

edit:
preteče me VlaK :slight_smile:

Probaj Qbittorrent ili Deluge (moja preporuka je qbittorrent). BitTorrent ne radi pod linuxom, mozda preko wine, ali nema potrebe za tim pored ova dva.

Za Qbittorrent:

sudo add-apt-repository ppa:hydr0g3n/ppa sudo apt-get update sudo apt-get install qbittorrent

Za Deluge

sudo add-apt-repository ppa:deluge-team/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install deluge

@despot77 i VlaK - kojom vi brzinom kucate, ja sam pre minut usao na temu i ne bi nijedan post… :slight_smile:

Hehe, ja imam interfejz koji spaja moje misli direkt na forum. Napravila mi žena juče, pa još probam… :slight_smile:

hehe, fino fino, ja sam svojoj tek nedavno uspio objasniti da coolinarika.com može koristiti i na linuxu :slight_smile: :slight_smile:

I moje preporuke idu za qbittorent. Jedan od boljih.
Samo pazi da ne instaliras u isto vreme deluge i qbittorent klijente, jer dolaze u sukob jedan sa drugim. Oba koriste paket rasterbar 6, i obicno se jedan slomi. Nestane mu graficko okruzenje.

Dugo sam koristio transmisiju, sasvim solidan, jednostavan i dovoljan torrent klijent. Nikada me nije izdao. Ima sve sto treba, da odradi ono zbog cega je napravljen.

Nema potreba da se dodaju ppa za njih. Oba se vec nalaze u repozitorijumima minta.

Ja licno koristim qbitorrent. Manje trosi resursa od deluge. I nesto je bolji download. To prvensteveno zavisi da li sajt odakle se torrent skida podrzava koriseceni klijent i koju verziju.

Default klijent transmission je veoma prost, sa jako malo opcija. Ukoliko instalirate neki drugi torrent klijent savetujem da prethodno obrisete skroz transsmition-gtk jer ce on i dalje da vam preuzima torrent.

sudo apt-get remove --purge transmission-gtk

Ovom komandom cete obrisati i njegove konfiguracijske fajlove, ali ce zato novi instlairani klijent da preuzme torrent fajlove.

Za one koji dosta skidaju torrente, i zele u svakom trenutku da znaju sta im se sa torentima desava, da upravljaju velikim brojem torenata svakako najbolji izbor je vuze. Vuze ima najvise opcija od svih, medjutim preveliki je trosi dosta resursa…ima jako puno opcija…

Ja sam ga korisito jedno vreme… Kod njega je na primer moguce uticati na svaki peer posebno…

Naprimer ako nesto seedujete, i imate 10 leechera, moguce je svakom ponaosob dati prioritet a nepozeljne ukloniti…Ume jako da bude korisno…
Napominjem opet, da je vuze jako detaljan u svemu, i vise je namenjen menadzmentu torenata nego nekom nasumicnom skidanju…

Vuze se nalazi u repoima minta i moze se preuzeti iz sofver centra

Na Mint12 je u riznicama bila neka bajata verzija qbittorrenta, ne znam kako je na Mint13 koji sad koristim, ja odmah dodam PPA (sipam i ne mislim :slight_smile: ), pa sam zato preporucio dodavanje PPA, a bice i redovniji/brzi update, nekad update kasni u riznice i po mesec dana. Inace oba PPA su zvanicna, tj. od samih kreatora programa, nista eksperimentalno.

Jeste to je tacno. U riznice uvek kasno dodju najnove verzije zbog testiranja najvise.
Verzija qBittorrent je v2.9.7 koja je dostupna u zvanicnom repou.
Preko ppa koji si stavio dodje novija verzija 2.9.7.1

http://mint-srbija.com/2012/05/06/qbittorrent-jednostavnost-torentovanja/ - kratko i jasno :slight_smile:

Osim torrent klijenata koji se pominju u ovoj temi, napomenuo bih da i Opera web browser, ima u sebi integrisan torrent klijent. Ukoliko imate instaliranu Operu , mozete i nju koristiti za skidanje neke torrent datoteke. Radi brzo i u ovom segmentu, kao i na svim ostalim poljima. Po tome je Opera i poznata.

http://www.dodaj.rs/t/3F/x6/xhsubzD/opera-torrent-klijent.jpg

Evo ga jos jedan OperAgitator! :slight_smile: Salim se naravno, i ja sam zakleti OperaŠ i “pokrstavam” racunare poluopredeljenih ortaka! :slight_smile:

Salu na stranu, jeste da ima ugradjen torrent klijent u Operu, ali jako malo opcija ima, ali da radi, radi i to dobro&pouzdano. Jedina bas velika prednost je sto nema stare boljke da kad ide torrent pojede svu konekciju (na sporijim konekcijama), vec browser ostavlja dovoljno konekcije za koliko toliko normalan surf, sto drugi klijent ne rade / ne mogu.

meni se svidja ktorrent, jednostavan je i pregledan :slight_smile:

Ktorrent je dobar, samo je za kde. Koristio sam neko vreme i njega, dok sam u nekoj fazi terao Kubuntu i OpenSuse kde. Kako sad koristim xfce i lxde, htedoh pre negde da instaliram Ktorrent, ali povlaci nekih stotinak megabajta dodatnih paketa, da bi se integrisao u ova okruzenja. I odustanem, instaliram qBittorent. Instalacija velika 5-6 megabajta. A sasvim dobar program. Inace i on je pisan u QT-u.

Treba nekad biti praktican, od mnogo opcija boli glava. Pronadjes torrent fajl, jedan klik, i odes, a Opera odradi ostalo.

Ја сам дуго тражио прави и коначно остао на kTorrentu. То што повлачи па и заузме више ме не занима, нити ми фали линк ни простор који ће да потроши. Једном ћу да одрадим обећано и поредим га са осталима па напишем које сам му предности нашао. Јесте да сам сада све више на KDE али су kTorrent, Крусејдер и K3b вероватно једни од првих које набацим који год линух пробам.