Toshiba satellite C55-A-1l5

Kupio sam ovaj lap-top i izgleda da sam se zezno. Linux Mint 15 ima problema sa bluetooth-om ( ugrađenim, ako spojim spoljni adapter , radi) isto tako i Mint 16.
Mint 15 na skaype ne vidi interni mikrofon ali kad priklučim spolja mic , radi sve Ok ( malo zakrči ton prve sekunde). na Mint 16 Skype puca čim se pojavi notifikacija da se neko prikačio na skype od prijatelja ili ako pokušaš da pošalješ poruku. inače radi i kamera i interni mic. E sada da ne kudum samo Linux i na win 7 ne mogu da pokupim sve Drivere , ne radi interna WIFI kartica, moram da se ukonektujem sa TP-LINK TL-WN722N adapterom. a i fale mu driveri za Bluetooth. I nema ih čak ni na Toshiba oficijalnomm sajtu. Pošto je lap-top za suprugu kamda ću morati u servis da mi uzmu pare za originalan Win7 i Driver koje smo oni znaju da instaliraju. E sada ako neko ima iskustva , ideje, kako da pred ženom ispadnem Baja i nateram Mint da radi Makar sa Skyp-om bez greške bio bih mu zahvalan da mi pomogne. Samo da napomenem da sam probao sve sterije distibucije linuxa , Mint 13 . Ubuntu 12.04, Fedora 18, Anonimus itd i ni jedan ne vidi Wifi bez adaptera a neki ni sa njim. NIKAD ali baš niked ne kupujte najnovije stvari. Dao sam 42000 din a moj komp od 50 Eur. radi na Mint 13 savršeno.

Novi hardver, nova problematika - oduvek bilo :). Malo više tehničkih informacija o komponentama ne bi škodilo, na primer izlazi iz komandi:

lspci -knn

dmesg

Ovde ti je sugerisano malo za bluetooth šta bi mogao da probaš:

http://forum.opensource-srbija.org/topic/2229-linux-mint-16-petra/page-3#entry38105

Sa samo javim da sam sredio Toshiba lap-top . Naime na zvaničnom sajtu toshiba.rs imate mogućnost da skinete drivere za Wifi i to više varijanti . Za moj komp je to ateros TCA0096900E.exe a za blutooth je driver_bluetooth_TC00131900C.exe normalno sve ovo je vezano za Win 7. Što se tiče Mint-a, ponovo sam instalirao Mint 16 , pošto na njemu je sve radilo ali Skype je prekidao . Na stranici za Download Minta 16 ima obaveštenje da svi koji imaju problema sa skype ili nekim drugim 32 bit programima treba da instaliraju “ia32-libs”. i zaista nakon te instalacije sve radi super . Žena se vratila na Mint 16 a Win 7 je tu samo onako, bar još neko vreme pa će mo da ga brišemo.