Touchpad problem

Ovako, instalirao sam Mint 12 na laptopu i napravio 2 naloga. Touchpad radi najnormalnije na login ekranu i jednom profilu, dok na drugom neće, pa neće, miš radi najnormalnije i na jednom i na drugom nalogu ali mi nikako ne ide u glavu zašto neće touchpad. Instalirao sam gpointing device i tamo se vidi da je touchpad aktivan ali opet ne radi. U synclient se takodje vidi da touchpad nije isključen. Ja stvarno ne znam šta se dešava :wink: i već polako počinjem da ludim :slight_smile:

Molim sve ljude dobre volje za pomoć :slight_smile:

Da li ste ograničavali neke dozvole za korisnika sa kojim ne radi touchpad?

Ako imate gconftool prijavite se kao korisnik na kom ne radi touchpad i dajte da vidimo šta piše u njemu na sledećoj putanji:

Otvorite gconftool i pronađite

/desktop/gnome/peripherals/touchpad/

Evo slike, koliko mogu da vidim stoji enabled…

Ako na jednom korisniku radi touchpad a na drugom ne, onda je problem do korisničkih ovlašćenja a ne do dozvola.

Vidim da koristiš Cimet, jel imaš i Gnome 3 instaliran!?

Da, imam i gnome3 ali koristim cimet samo, više mi se svidja. Najveća glupost je što ne radi touchpad na admin nalogu…
Nisam napisao, izvršio sam upgrade sa Mint 10 na Mint 12. Kada sam prvi put instalirao Mint podelio sam hard na: boot, swap, root, home i josš dve user particije. Reinstalirao sam tako što sam formatirao boot i root. E sad, na Mint 10 sam imao touchpad indicator i preko njega sam kontrolisao rad touchpad i miša, pošto mi nikad nije radila kombinacija Fn+F9 (touchpad on/off) na laptopu.

MOžda sam malo konfuzan, ne zamerite mi :slight_smile:

Nisam neki linux power user ali nisam baš ni duduk, hoću da naučim, svidja mi se Mint :wink:

P. S. Rešio sam problem instalacijom Gconf-tool, naime tamo je bio isključen touchpad. U svim ostalim je bio uključen (Gpointing device setting, Mouse&touchpad, Config editor…)

Hvala svima :slight_smile:

Ma samo polako svaki problem je rešiv samo je pitanje para i živaca :wink:

A da li ti radi touchpad normalno kada si u Gnome 3 okruženju!?

Ovo pitam iz razloga što je Cimet ubačen tek u najnovijoj verziji Mint-a i on nije još sasvim gotov ima dosta bubica, pa je možda došlo do nekog konflikta prilikom upgrade-a verzije.

Nije radio i ni u Gnome3 okruženju na ovom nalogu. Sad mi samo još ostaje, ako je ikako moguće, da napravim da radi kombinacija Fn+F9.

Inače, svidja mi se Cimet, najpribližniji je starom okruženju - sa Gnome3 nisam nešto oduševljen.

A da li postoji mogućnost da instaliraš svežu instalaciju jer upgrade sa preskakanjem jedne kompletne verzije je malo riskantan posao :wink:

Instalirao sam svežu instalaciju, samo što nisam hteo da mi installer sam pravi particije i preformatira ceo hard (imam dosta stvari koj e ne bih imao gde da sačuvam) s toga sam, kako sam već napisao, možda je to bila greška ne znam sad, preformatirao particije gde sam smatrao da se instalira system (boot i root) a home particiju nisam dirao.
Osim ovog problema sa touchpad-om sve ostalo radi savršeno za sada.