Tribler

Tribler
home page
Alternativa za Transmission, KTorrent, Deluge, BitTorrent, µTorrent i ostale…
Za razliku od većine prati filozofiju thepiratebay-a to jest razmjena materijala bez potrebe za centralnim serverom i sa integrisanom pretragom, drugačiji dizajn, mogućnost pregleda materijala preko integrisanog player-a, podržan i za linux, i windows i mac…
Meni se za početak svidio…

Ovako na prvi pogled ne izgleda loše uopšte, ima finih funkcija.

Normalno najbolji torrent je upravo uTorrent ali nažalost ne zna se da li će ikada izaći podrška za Linux, na forumima se priča nešto o potencijalnim alpha verzijama ali to ništa nije sigurno.

Što se tiče pregleda ovo je super stvar. .

Nije loš ni frostwire…ja ga instalirao probao…koristi p2p…nesto kao limewire, bittorrent sve ima u sebi…ima search engine za najvece public trackere jako je slican ovome…

Što se utorrenta tiče, njegova prednost je samo što je mali, lightweight, inače sve sto on ima imaju i drugi, deluge-gtk, ktorrent, transmission-gtk itd.

Ako koristiš remote torrent i treba ti gomila dodatnih opcija, nažalost deluge nema ni 1/3 tih opcija u podešavanjima. Prednos uTorrent-a je u tome što ima jako fina podešavanja pa je totalno prilagodljiv.

Frostwire i jeste zapravo Limewire, to je port sa windows na linux sistem :wink:

Da za remote se slazem, mada vecina dedicated servera ima vec ugradjen neki torrent klijent u sebi…obicno je to bittornado…mada i utorrent nekad bude…
Za neke moje potrebe licne potrebe deluge zavrsava posao…download, seed…managment torenata…

Qbittorrent ima remote opcju i UI je zapravo “kopija” uTorrenta, takodje ima integrisanu pretragu koja radi odlicno i mnogo vrlo korisnih opcija. Deluge i Transmission su za ovo igracke.

Qbittorrent Official Site

Zadnja verzija je 2.9.7 ali koga mrzi da kompajlira iz source, moze da doda ppa:

sudo add-apt-repository ppa:hydr0g3n/ppa sudo apt-get update sudo apt-get install qbittorrent

gde je trenutna verzija 2.7.5, dok je u riznicama iz Software Managera bas bajata verzija

da, on je najpribližniji uTorrent-u, ali ako se ne varam kad se instalira na gnome, “povuče” pola KDE-a :wink:

^^nekada davno bio slučaj :wink:

Međutim od pre neku godinu qBitt je portovan i na Gnome, tako da dolazi sa lepom Gnome temom i samo on dođe u instalaciji ~2,8mb i ništa više od toga.

e to nisam znao, moram ga isprobati…hvala za info…