TRIOS Desktop Environment

Koristeći TRIOS (verno, nema sumnje :D) došao sam na odličnu ideju. Naime, palo mi je napamet da napravimo autentično desktop okruženje (ovde, na foss.rs) i da ono bude TRIOS ekskluziva. To će privući brojne korisnike, a boga mi, kada ga budu probali, dobrom delu će se dopasti. Moja ideja je zapravo da iskombinujemo Compiz sa nekim panelom i recimo Whisker meni iz XFCE (naravno, redizajnirali bi ga, kako bi se uklopio u okruženje). Ubacimo recimo neki apalet za mrežu, za sat, zvuk itd… Obavezno da imaju prozori - + x kako bi to ličilo na nešto. Da forkujemo XFCE podešavanja i ubacimo ih u okruženje, da glasamo za izbor programa, kako bi većina bila zadovoljna. Naravno sve to sa modernim flat dizajnom. Nije puno teško ko se bar malčice razume u neki programski jezik. Ima puno gotovih rešenja (panel, apaleti, pozadine, podešavanja, meni) samo to trebamo dobro ukomponovati. I da podrazumevani realase bude sa TRIOS okruženjem. Tako će mo dobiti autentični operativni sistem, sa autentičnim okruženjem. Ima li zainteresovanih?

@Miki
Lepa ideja…samo napred…:slight_smile:
Procena težine nekog projekta je ipak malčice nezahvalna…na primer, još prošle godine pokušao sam da aktiviram fork napuštenog desktop okruženja Antico, i vrlo brzo sam shvatio da nemam dovoljno ni znanja ni vremena da se upuštam u to :wink:

Edit: Neka ipak bude OpenBox.

Default TRIOS okruženje za sada je Xfce…sva ostala mogu da se instaliraju po želji.

off: Da li se idalje razmislja o Sleku kao bazi :smiley:

Trenutno razmišljam kako da otkačim linux potpuno, i prebacim sve na illumos kernel :smiley:

A koja je prednost :D?

Prednost je podizanje nivoa svesti i razumevanje pojma “unix kernel” :wink:

A da li ce raditi aplikacije pisane za Debian?

@Miki
openindiana – Community-driven Illumos Distribution
illumos.org

Deluje zanimljivo, vidim koriste Gnome 2 :open_mouth:

Kakva je podrška za hardver? Konkretno za AMD kartice.

@Hatori
Nvidia je odlično podržana, a za AMD na njihovoj ML čitao sam da se nešto pozitivno dešava…nemam lična iskustva, koristim Nvidia.