TRIOS marketing

Poštovani forumaši,

Kako smo rešili da aktiviramo TRIOS marketing, ne bi li prvi put posle izlaska TRIOS sistema u javnost pokušali da dopremo i do onih koji su manje upućeni u celu tematiku… potrebna nam je vaša pomoć.

U ovom delu foruma, u ovoj temi koja je otvorena za sve možete napisati šta je to što bi ste želeli da imate sa brendom TRIOS-a?

Da li je to brendirani USB sa preinstaliranim TRIOS-om, majica, kačket sa 3D vezom, privezak, nalepnice, olovke, pepeljare…

Na osnovu vaših želja, mi ćemo napraviti listu prioriteta koje treba da predamo na štampu ili izradu i napravimo ponudu koja će biti u obostranom interesu, jer će se sredstva prikupljena na taj način iskoristiti za dalju promociju i nabavku TRIOS promo materijala.

Udrite! {1f4aa}

Stikeri i majce (mozda malo pretenciozno, skuplja varijanta ali mozda nekad u buducnosti: bela polo majca (sa kragnom) i diskretnim TRIOS logoom, kako bih mogao i na poslu da je nosim)

Polo majice smo radili dok smo još bili Linux Mint Srbija, i odlično su se i pokazale i prodavale, prodali smo sigurno 20-ak komada onako u prvoj turi i na starom forumu kada nas je bilo 50x manje nego sada.

Jedini “problem” je bio što su majice bile bele pa čim se negde nasloniš ili imaš neku trunku odmah se vidi, mada lepo bi izgledao recimo vezeni TRIOS logo (hexagon samo) na recimo desnom rukavu u bilo kojoj varijanti… možda i tamno sive majice bi bile dobre, ili crne pa da radimo logo u beloj varijanti. samo razmišljam nagals.

Može majica(crna, siva) crveni logo rukav desni, kačket, usb …neee omiljena pepeljara(i ovako se borim s tim) :smiley:

Slazem se, kvalitetnije izgleda od same nalepnice i trebalo bi duze da traje od iste.
Ono sto bih ja prvo izabrao je majca. Nakon toga mozda blokce/notes.

Предлог за мајицу: Лого ТРИОС-а је идеалног облика за позицију на левој страни груди- ненаметљив а ефектан, прави грб. Наравно, како сам лого мало тога објашњава, на десном рукаву би било добро ставити пун назив дистрибуције (нешто попут овог мог покушаја) а у подтексту и “Linux”, чисто да се зна о чему је реч.

Поло мајице са везеним грбом и логом су најбоље за овакве ствари јер су квалитетне и дуготрајне што би се , наравно, пренесено односило и на сам ТРИОС.

TRIOS_majica.jpeg

Ћирилица ми је свакако срцу ближа али ако неко има неки други предлог само напред…

Bravo za predlog majice, baš mi se sviđa.

Što se tiče ћирилице nikakav problem da radimo obe verzije, pa kako se kome više dopada.

Хвала другари! Ево још две варијације на тему. Једна је сведенија, друга китњастија али суштина је иста… Не знам колико сте за промену боје фонта коју диктира боја мајице, али ово је један од начина да се избегне везена светла позадина која, као што се види на првом мом покушају доста одскаче. Овако како је на ове две варијанте показано изгледа мирније…
TRIOS_majica-var1.jpeg TRIOS_majica-var2.jpeg

Ja sam u fazonu da ovaj grb na grudim bude u crvenoj boji i da bude samo grb bez ovog “foss serbia”, dok na rukavu stoje bela slova i da šestougao u natpisu bude isto crvene boje i dole belim slovima da piše GNU/Linux.

Moj predlog #samokažem

To je to, nista vise nista manje.

Još samo kada budu te majice da poručim jedno 2-3 komada za sebe. :slight_smile:

Владо, јел’ си на ово мислио:
TRIOS_majica-var_03.jpeg

Ако је то, онда одлично. Ако није, дајте предлоге и упутства. У међувремену сам осмислио и ове две канцеларијске радости које, надам се, нећете узети за озбиљно. У питању је игра.
Кажу да је ова задња фотка аутентична,али ја о томе не знам ништа…кашљуц, кашљуц…rokovnik_TRIOS.jpg olovka_TRIOS.jpg

RMS_i_Trile.jpg

Da, bravo upravo tako.

Hemijske ćemo svakako raditi, to sam našao već kombinaciju da uzmemo jeftine hemijske i odradimo štampu. Što se tiče agende iliti rokovnika, super je ideja.

Svidja mi se ova predzadnja varijanta, logo i foss serbia ispod. E sad lepo je i da trios gnu/linux bude napisano belim slovima, deluje mi lepse i za nijansu upadljivije. Nije preterano upadljivo vec taman kako treba. Moj predlog.

Možda podloga za miša, poster, krpa. Sećam se da smo imali ovaj razgovor za Linux Lite. Pominjali smo ambalažu, pa čak i prazne plastične boce jer su lakše za transport i lakše prolaze carinu kada se šalju u neke zemlje. Na flaši bi, jelte, moglo da piše: “100% ČISTA TRIOSOVAČA” :smiley: Plastične kese, kartonske ili platnene su dobre za marketing. Malo je kasno za kalendare ;).

Silikonska maska za brbljomat?

^dobra ti ova “brbljomat” :smiley:

…sam za majicu zadnju #12, možda malo veći grb (na grudima ), olovka, rokovnik.

Dobar si …“Vidju našega Sava!” [SIZE=3] командер? [/SIZE][SIZE=4] :)[/SIZE]

Bez plasticnih kesa, svi se trude da ih izbace iz upotrebe i forsiraju papirne

I za koji model da se maska pravi? Od nas 50 na forumu ako se pogodi da dvoje imaju isti model telefona… Maska je dobra ideja ali nepraktična.

Što se kesa tiče, može da se radi kesa od netkanog materijala (reteks) to je sada “in”… a umesto štampe može da se radi vez. Imao sam par kesa sa tim a i pre par godina smo radili zelene takve kese sa LinuxMint i ispale su odlično.

Dakle mali rezime do sada šta ćemo (sigurno) raditi:

  1. Polo majice sa kragnom (crna obavezno + još neka boja, ja tipujem na tamno teget)
  2. Hemijske olovke
  3. Privezak
  4. Stikeri za laptop/komp
  5. Rokovnici

Ja mislim da je najbolje da svima podelimo po vaučer za neki od tattoo salona, pa neka tetoviraju trios logo gde god žele… :smiley: