Trios Mate amd64.ISO

Zelim ovo da podelim i sa ostalima. Za par dana podici cu VirtualBox, instalirati TRIOS, ubaciti Mate, izbrisati XFCE, ubaciti Remastersys i napraviti pomenuti ISO iz naslova. On bi naravno bio potpuno cist TRIOS samo sa Mate. Pitam se ako ima zainteresovanih, gde da ga okacim?

Заинтересованих има, окачи где хоћеш па подели линк.

Gde god hoces mozes da okacis, samo u naslovu napisi da je to neoficijalna verzija da ne bi bilo zabune, Hvala.

Nema na cemu :slight_smile: Upravo instaliram VB.

Samo malo, kako u VB da instaliram x64 sistem?

@Miki Valjda sam te dobro razumeo, ako ne onda sorry :slight_smile:
Screenshot - 05212016 - 04:54:27 PM.png

Malo sam razgledao Google. Mora da ima ukljucenu virtuelizaciju koju ja ne posedujem. No problem, jer za par nedelja kupujem novi komp koji ce je imati.

Ništa lično, ali ako ne znaš da tvoj CPU nema HyperT a ni kako da instaliraš X64 u virtuali, kako li ćeš se snaći sa remasterom?

Koliko zapravo poznaješ linux ispod haube u smislu pakovanje, bildanje paketa, testiranje napravljenih ISO slika i da li znaš kako da radiš live monitoring prilikom pravljenja slika da znaš gde je build pukao ako negde zapne?

Takođe da li umeš da prepakuješ pakete i čistiš ih od default SystemD-a i rešavaš im zavisnosti da rade sa OpenRC-om? Ovo te pitam iz razloga ako na svoju ruku povučeš Mate okruženje iz nekog mirror-a šta ćeš da radiš ako uleti neki paket koji je zavistan od SystemD-a, jer u TRIOS-u nema taj init a ako dođe sa Mate-om, sistem će brljaviti!?

TRIOS je unikatan linux, nije on nešto bitno komplikovan ali dovoljno da ako hoćeš da se igraš sa njim i radiš custom verzije onda moraš dublje poznavati linux da bi radio to kako treba, opet kažem ne zbog komplikovanosti već zbog specifičnosti samog sistema.

Za ciscenje to neznam, ali ja cu skinuti Mate sa vaseg repoa, koji je valjda ociscen?

Jeste, sve što je u TRIOS repou očišćeno je od uljeza.
Iako ne volim remastersys kao metodu za pravljene iso, podržavam tvoju želju da ga isprobaš u kombinaciji sa TRIOS-om :up:
Nisam siguran kako će sve to raditi…na primer, velika je verovatnoća da instaler neće raditi kako treba…ali ne možemo znati dok se ne proba :slight_smile:

@Dragan Upravo preuzimam ISO fajl sa Vašeg servera. Pošto nigde nemogu da pronađem remastersys/Linux Respin .deb sa GUI-em, možeš li mi učiniti uslugu i prebaciti ga u repo?

@Miki
kako ne možeš da nađeš? ima ga na githubu:
GitHub - ch1x0r/LinuxRespin: Fork of remastersys - updates

DOPUNA:
Teško će respin u/za TRIOS, pa nema svrhe ni da ga ubacujem u repo…
Traži casper, hoće da ukloni grub-efi i da ubaci grub-pc itd…slaba vajda od njega…

Šteta, baš sam imao volju… o_Oo_Oo_O:(:(:frowning: Inače žalba… Ubacio sam Mate i onda se ulogovao na Mate. Onda apt get purge xfce4. Ukloni on to lepo i kaže ima dosta neupotrebljenih paketa, ukucajte apt get autoremove da to sredite. Ukucam ja… Kad on poče da briše xorg, lightdm, kernel frimware, OpenRC… I s**e sistem total. Napominjen da je to sve bilo u virtuali tako da nema brige, ali čisto da i ja dam feedback.

Hvala na prijavi…proveriću o čemu se radi, verovatno je brljotina u nekom od trios-meta paketa vezano za xfce.

@Miki
Isti problem sam imao na Fedori. Instalirao sam Fedoru 24 XFCE, nakon toga instalirao sam i MATE i uklonio ga posle par dana, ali sam uklonio i XFCE i jos svasta nesto. :slight_smile:

Nema na čemu, i meni je drago da kažem, kako ne bih imao preblema na kućnoj mašini, ali i da pomognem drugima :smiley:

Sta si uklonio, Mate ili XFCE?

Inace, @Dragan hoce li biti zvanican ISO sa Mate ili ne (mislim na final) ?

MATE :slight_smile: