Instalirao sam TRIOS eudev sa usb flash-a na hdd na kome je prethodno bio Win 10 (prethodno sam obrisao sve particije koje su bile na njemu) ali kada nakon instalacije restartujem kompjuter pojavi mi se sledeća greška
Od podešavanja u BIOS-u imam omogućen Legacy mode pa mi nije jasno zašto se pojavljuje ovaj problem i kako ga rešiti.
Legacy mode nije potreban za instalaciju TRIOS-a…
DOPUNA:
Problem rešen polovično…mogao si da ostaviš gpt particionu tabelu, isključiš Legacy mode u biosu, i Refind bi uredno dodao uefi mod instalacije.
No, bitno je da si uspeo da instaliraš
Probao sam da isključim Legacy ali sam ostao bez miša i tastature (wireless povezivanje) pa sam onda ipak probao sa ovom drugom varijantom koja je na kraju i uspela.
Aj da ne otvaram novu temu bez potrebe, trenutno sam povezan kablom na internet a imam uključen Wifi usb adapter kojeg sistem očigledno ne vidi (običan kineski od par dolara). Kako da dodam wlan0 interfejs s obzirom da mi Wicd trenutno ne vidi ni jednu mrežu ?
Već sam odradio upgrade na novi repo odmah nakon instalacije TRIOS-a.
Znam da taj “drajver” postoji u debian-u jer kada sam probao Wicd na debian-u odmah sam imao wireless. Pokušaću negde da iskopam koji je to drajver (Ralink je u pitanju) ako to nešto znači.