TRIOS и ја

Инсталисао сам TRIOS :cool:

МВ је: MS-7501
Процесор: AMD Athlon™ X2 7750 (2x2700MHz)
Меморија: Samsung 2X2GB DDR2-800MHz
Графика: NVIDIA G73 [GeForce 7300 GT]

Инсталисао сам га на хард од 160 Гигабајта на којем је се некако нашао и стари XP. Нисам хтјео да га бришем. Углавном, после инсталације уредно је направљен и BootLoader. Е, зато нисам хтјео да укинем XP, да видим како ће се и то одрадити. :slight_smile:
Обрадовало ме је што је Skype интегрисан у систем, да се што мање бакћем око тога.
Chrome сам скинуо са званичног сајта и GDebi је остало коректно одрадио.
TeamViewer сам исто скинуо са њиховог сајта и опет тај GDebi је остало одрадио без грешке. Иначе тај TeamViewer користим на Win. да некоме прискочим у помоћ уколико је то могуће. Овдје сам га инсталисао да мени неко прискочи у помоћ када ми нешто запне. Ха.

Први утисци су веома позитивни. Волим када ми оно што замислим иде без проблема, да не скачем по форумима сваки моменат. Углавном, смисао свега тога је да обични корисник нема проблема. Свака част онима који би да завирују “испод хаубе”.

Толико. Мислим да ће ово бити мој Linux који ћу да користим, самим тим што су га одрадили наши људи. Момци, свака част на свему овоме.

Велики поздрав!

Drago mi je da ti se sviđa, a najveći i glavni krivci za to “ispod haube” su ti @Dragan[/USER] i [USER=327]@Filip :stuck_out_tongue:

Posle instalacije i startovanja PopCorn programa došlo mi je do promjene okruženja. Ili mi je VirtualBox napravio problem, nisam baš načisto s tim. Kako da vratim svoje staro lijepo okruženje?

staro stanje.png Novo okruženje.png

@Mirkoj
Nešto od programa ti je vratilo podešavanja na default xfce…

  1. App menu/settings/appearance… tu izaberi trios-grey-gtk-theme, možeš i ikone u Icons tabu itd
  2. App menu/settings/window manager…u tabu Style izaberi isto trios-grey-gtk-theme
  3. Desni klik na panel, pa izaberi da dodaš whisker menu, a posle tog dodavanja glavni meni (Applications menu…) možeš i da obrišeš
  4. Desni klik na desktop, Desktop settings biraš pozadinu itd

@Dragan
Hvala na brzom odgovoru ali nisam uspio da dobijem početno okruženje.
Idemo ispočetka, nova instalacija :slight_smile: Dug je dan.

Ček bre, bezveze je da ponovo instaliraš TRIOS samo zbog podešavanja izgleda :slight_smile:
Ajd kao privremenu meru, desni klik na desktop, open root terminal, pa dodaš novog korisnika…na primer:

adduser mirko2

Posle uobičajenih pitanja oko lozinke i ostalih detalja…real name itd, biće kreiran novi korisnik sa default podešavanjima izgleda, onakvim kakav je bio posle instalacije.
Log out, pa se ponovo uloguješ kao novi Mirko :slight_smile:

Proveriću kako da prekopiraš default podešavanja u tvoj inicijalni nalog, pa se javljam kasnije.

Е, другар, већ је готово. Увијек идем линијом мањег отпора :slight_smile: . Једино када ми је нешто баш важно, онда знам да упрем до изнемоглости.
Сада ћу да инсталишем она два програма за које сумњам да су ме зезнула (PopCorn i VirtualBox) па ћу да видим. А, можда му је једноставно дошло да ме мало запосли. Враг би га знао. :slight_smile:

Ok.
Što se tiče PC, njega imaš u trios repou…instaliraj prvo jedan, proveri podešavanja, pa ako je sve ok, pređi na vbox…ovaj poslednji me zanima naročito, zato što stalno ratujem sa njim kod mene na OI :slight_smile:

Mada, generalno, ni jedan od ta dva programa ne bi trebalo da ima ikakve veze sa zbrljanim podešavanjima…

Е, био сам мало одсутан… И у свему томе, схватио сам да сам ја забрљао.
Хтјео сам да средим десктоп и случајно (и у незнању) закачио сам фолдере Home i File System у намјери да све то премјестим у нови фолдер. Прекинуо сам то у пола операције. И све је било у реду до рестарта. Онда ми је настао онај проблем.
Дакле, грешка није била ни до система ни до инсталисаних програма, него само до мене.

Даље, PopCorn и VirtualBox раде без проблема.

Ето, то би било то (за сада).

Ok :slight_smile:

Ne bi bilo loše ako postoje tehnički preduslovi (repo, lib, zavisnosti !?) da se ubaci PopCorn u default instalaciju :wink: