Ubuntu 17.04

Jel neko probao ovaj Ubuntu 17.04, šta ima da kaže o tome pošto planiram da ga install? :slight_smile:

Pišite sve što znate… :slight_smile:

Ja instalirao juce, Mate doduse. Zabo mi 2 puta prilikom nekog download-a kroz Firefox i vratio se na Mint

Neznam, utisci po netu su mešani, sad kad prođu praznici i skupim malo vremena, probaću Ubuntu Budgie pod obavezno. Javljam utiske verovatno još u utorak.

Ja Vas stvarno ne razumem kad pišete o “utiscima”, zaista mi nije jasno kako za jedno popodne ili 3 dana steknete utisak o nekoj distribuciji? Zar ne bi trebalo da prođe neki duži vremenski period tipa mesec-dva-tri da bi se iole objektivno sagledale mane i prednosti određene distribucije, njenih paketa, razvojne grane, mogućnosti…!?

Iskoči Vam neki problem i vi odma “ma to je sranje vraćam se na _____”, zar ne bi bilo logično pokušati popraviti to sranje, ili makar potruditi se da priđete bliže sranju, da pogledate u log fajlovima (kojih na unix sistemima ima na izvolte) zbog čega je do toga došlo, šta je uzrok tome, da li ste VI uzrok ili je sistem uzrok, ako je sistem uzrok da li ste se makar potrudili da pošaljete nazad devovima neki feedback ili bug report u vezi tog problema i da možda baš vi budete ti koji će rešiti recimo problem koji se dugo vuče u toj aplikaciji, lib-u, drajveru, delu paketa, gde god…

Mnogo ste se bre razmazili, sve bi Vam ukinuo GUI instalacije i terao Vas da instalirate linux preko CLI-a (i to onog prostijeg) i bez internet veze samo sa skripticom na papiru : unamused:

Ja nemam problem sa ovim. Da, jesam razmazen, ako trazim da mi u 2017. operativni sistem radi bez problema (barem onih velikih, kao sto je zamrzavenje kompletnog) out if the box

Ni jedan OS nije savršen, nema OS koji nema probleme da razgraničimo odmah u početku… :slight_smile:

Mene me interesuje globalno da li je stabilan kao npr. poslednji LTS Ubuntu i tome slično, pošto se pojavio skoro pa sam hteo neke utiske, ako ste napisali o tim problemima nema veze verujem da je rešivo…?

Koristim ga već 2-3 meseca (Mate) - dok je bio development fazama i nikad nisam imao nekih značajnijih problema.