Ubuntu Budgie ili Solus Budgie?

Pitanje je sad? Kakva su iskustva, da li je neko probao i uporedio ove dve distribucije?

https://www.youtube.com/watch?v=AYP9Y0FRIp8

@Miki је прошле године урадио рецензију:
Ostali sistemi - Solus 1.2 vs Ubuntu Budgie Remix 16.04/16.10 Recenzija iz korisničkog ugla, uporedni pregled. | FOSS | Free and Opensource Serbia

I kod jednog i kod drugog problem bluetooth ne radi kako treba, probao i jedan i drugi verovatno je do budgie okruženja a izbegavam sisteme gde nešto ne radi. LM cinnamon je kompletan, bez greške sve radi i to je to.

@1443 Dosta se stvari sada promenilo, Solus je mnogo ojačao.

@Shone Nadam se da se ne ljutiš, ispravio sam ti naslov iz Badgie u Budgie (jer je ovo prvo nepostojeća reč) i to dva puta, zbog lakše preglednosti na forumu.

Naravno da se ne ljutim, nisam pronašao temu, ovo možeš komotno da prebaciš u temu sa linka. Napisaću malo detaljnije šta mislim obe distribucije istog okruženja. Trenutno mi je instaliran Solus, Ubuntu podižem sa live usb-a, naredni mesec će biti obratno. Po izlasku 18.04, verzije jedna od ove dve distribucije boraviće naredne četri godine na mom kompijuteru. Od tvog posta se dosta promenilo, obe distribucije su dobro ispeglane rade dobro, mada Solus ima momenata kada zabaguje. Ono što je meni bitno, da se posle log outa sve vraća u normalu.
Na papagaju se dosta radi, biće to okruženje po mom ukusu. Mislim da na brisku radi zajedno sa Mate programerskim timom, deo Ubuntu zajednice radi takođe veoma dobro,
O Ikey Doherty-u ne treba trošiti reči, ko želi da prati razvoj Solusa može da pogleda njihov kanal na You Tube-u. Mnogo dobrih stvari se desilo u protekloj godini za Linux, biće uzbudljivo.

https://www.youtube.com/watch?v=Wo32dMmtaSc

Meni je Ubuntu Budgie 17.10 vrh. Probao sam i Solus, al nisam nesto zadovoljan. Mislim da sam u zadnjih 6 meseci isporbao jedno 50 linux sistema. Vec mesec dana sam na Ubuntu Budgie i prezadovoljan sam. Sve radi vrh. Nemam cak ni problem sa Nvidia grafikom u vidu screen tearing. Svaka preporuka za ovaj OS.