Ubuntu rs. forum

Ubuntu rs. forum ne radi već duže vreme. Da li neko ima pouzdanu informaciju šta se dešava ? Kad se neko tako dugo ne vraća iz mrtvih, čoveku na pamet svašta padne. Ja ne smem ni da iznesem sve šta mi je prošlo kroz glavu, za ovo vreme od kako je Ubuntu rs. forum nedostupan.

1 Like

[PLAIN]NEW CHAT :slight_smile: | Page 6 | FOSS | Free and Opensource Serbia[/PLAIN]

I mene isto zanima šta se dešava sa sajtom, da li ima neko koga možemo kontaktirati, ja sam se ponudio da i pomognem oko održavanje i uređivanja koliko je u mojoj moći, imam još nekih ideja koje bi mogli da sprovedemo… Ali opet ja sam jedinka…

1 Like

Tamo imam nalog od 2008 godine…

Nista, forum je mrtav vec par godina. (bar po onome sto se vidi iz prilozenog).

1 Like

Nije problem u tome što je mrtav nego što je “mrtav” :smiley:
Problem je u tome što je server nedostupan… pitanje je zašto, ima tamo informacija koje se mogu koristiti i dan danas, problema koji su rešeni davno a koji se mogu desiti i sada…, ako me razumeš…

1 Like

Ah… nisam primetio da uopste ne radi ubuntu-rs.org pre par dana je radio.

To za informacije jasno sve stoji da se velika vecina moze iskoristiti i dan danas, ali o tom delu vec moraju da razmisljaju vlasnici/urednici tog foruma.

Nisam siguran da li je @Uros i dalje aktivan ovde pa ako vidi ovo moze direktno da ti da neki priblizniji info o sudbini Ubuntu foruma.

2 Likes

Čak šta više ja imam predlog da se spoje sve linux zajednice ovde na FOSS forumu i da koristimo podforume, tako bi izbegli uzaludno trošenje resursa a i bilo bi mnogo lakše naći pomoć jer mnoge stvari nisu vezane samo za jednu distribuciju nego su globalne…

1 Like

Pa neka dođu ovde na FOSS, jer ovde sve uvek radi, neće ih bre niko pojesti. :grinning_face_with_smiling_eyes: :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 Likes

Odličan predlog. :+1: :blush:

1 Like

Valjda će mi se jedared ostvariti san da Srpska GNU/Linux i FOSS zajednica bude složna i najača u Evropi. :penguin: :smiling_face_with_three_hearts: :blush:

1 Like

To je i bila zamisao FOSS-a… nazalost mnogi koji su bili u prvim borbenim redovima kada je trebalo da se pljuje FOSS… sada vise ne postoje :smiley: Dok, jelte, mi i dalje kuckamo :smiley:

Valjda je svako zeleo da “bude sef u svoje selo”… iskrn. ne interesuje me ta prica. Ko god zeli dobrodosao je ovde da pise kulturno i u skladu sa moralnim nacelima, svako je dobrodosao, uvek bilo i bice.

Ziveo FOSS.

3 Likes

Eto, čuli ste Vladu, svi ste dobrodošli na forum! :smiley:

2 Likes

Ljudi, nema nas previše u Srbiji, da bi sebi smeli priuštiti da se delimo po bilo kojoj osnovi. :slightly_smiling_face:

Zato, dođite, pa da zajedno idemo u nove radne pobede, jer GNU/Linux (TUX) to zaslužuje! :penguin: :blush:

Živeo FOSS!

3 Likes

Ma bre generalno linux zajednica u Srbiji je na nivou statisticke greske, tako da ne ocekuje neku masovnu navalu :smiley:

4 Likes

Ovde je mala tcheta ali odabrana :stuck_out_tongue:

4 Likes

Iskreno, nisam ne znam kakav koristnik GNU/Linux-a ali sam opet sa druge strane pobornik filozofije i uvek se vraćam nekim stvarima, uvek je tu negde neki terminal čisto da me želja mine, ili je dual boot :smiley:
Ne mogu sada da opletem po drugim sistemima, to ne bi bilo ozbiljno, ne bi situacija bila takva kakva jeste da je sve sa druge strane loše a kod nas dobro, situacija treba da nam da odgovor na neka pitanja. Npr. zašto smo na nviou statističke greške, šta treba promeniti, gde grešimo… itd itd itd… Meni je krivo što npr ubuntu-rs.org ne radi, krivo mi je što naš najbolji časopis ne postoji ali jbg, treba sagledati širu sliku i raditi na ispravljanju grešaka, jako smo mali da bi se rasipali, tj da bi rasipali resurse, treba da se udružimo i radimo na zajedničkom cilju. Mislim da nam je svima cilj isti, da ne budemo statistička greška, ajde da vidimo šta treba uraditi povodom tog pitanja, ajde da podelimo zaduženja ali u isto vreme da se pomažemo…
Da dodam, nemam neku moć niti imam neki uticaj da pokrenem stvari, ali postoje ljudi u zajednici koji imaju tu moć i uticaj, zato Vas poozivam (misleči na te ljude :smiley: ) da pomerite te svoje guzice i pomirite mozgove i uradite ono što je odavno trebalo da uradite, dajte da se saberemo i krenemo u realizaciju ozbiljnijih projekata zajednički. Ne treba da nam bude meta suprotni tabori, nego korisnici i profesionalna upotreba GNU/Linux sistema i širenje FOSS filozofije… :wink:

Šta da ti kažem srpski usenet je mrtav, a to je jedino necenzurisano mesto na internetu ČP
Mislim ono niko danas ne zna, ni šta je usenet, a kamoli da nađe server, ili da podesi
parametre ili onda nauči kako pravilno da postuje ČP

3 Likes

Слажем се и са тиме да је “User network” изумро а било је лепо док је трајало :slight_smile: било би лепо и да је сада ту, али опет то нема везе, не толико велике да би било релевантно у овом тренутку, са оним што сам изложио горе. Можда не у техничком смислу, у филозофском смислу “Мрежа корисника” има немерљив значај. Управо о умрежавању свих ГНУ/Линукс и ФОСС корисника и говорим, али опет не у техничком смислу usenet-a. Требало би објединити, бар на државном нивоу ове две групације корисника на једно место, где би се размењивала искуства, планови итд итд… Треба оживети заједницу, и једну и другу, и ГНУ/Линукс и ФОСС. Треба да се покаже озбиљност, да се направе неки пословни планови, да се направе неке понуде у пословном и професионалном смислу, да се почну пружати услуге јавном и приватном сектору… Доста се дискусија одвија на ФБ групама, у многима сам али то је класичан неред, треба неки форум, сајт, дописништво… свашта нешто, организовану у једну целину, структуирано како би информације биле филтриране и стизале на праву адресу у одређеном тренутку… Широка је ово тема, требало би правити и састанке са људима који су вољни да погурају идеју итд итд итд…

Nema tu interesa, niko ne radi inertno. Ljude generalno zanimaju prozaične teme i da muvaju
nešto preko neta, jer ne izlaze iz kuće :stuck_out_tongue:
A ono Windows kakav god da je pun, malware-a i problema, je ono što većina koristi, zato
što je prosto besplatan i sav malware radi na njemu :stuck_out_tongue:

2 Likes