Unetbootin problem

Pokusao sam iz Minta(Maya) preko unetbootina napraviti bootabilni usb za win7 instalaciju. USB sam formatirao na FAT, potom pokrenuo unetbootin, nasao ISO instalacije win7 i pokrenuo sve. Kada je unetbootin zavrsio posao resetovao sam masinu, podesio da da bootuje sa usb-a i usb ozive gde dobijem sledecu sliku:
img20130607160400.jpg
Kad udarim enter ekran trepne i “automatic boot” krece ponovo da odbrojava od 10. Ako pustim da odbroji do kraja nista se ne desi, vec takodje pocne da broji od pocetka.

Mislio sam da nije mozda problem sto usb nije formatiran u NTFS-u i isao po ovom uputstvu: http://www.linuxandl…
Medjutim, kada unetbootin zavrsi, resetujem , pokrenem dobijam neku gresku i poruku da pritisnem “alt+ctr+del” za reset.

Procitao sam komentare za ISO win7 koji sam skinuo i komentari su pozitivni pa predpostavljam da je ISO dobar.

Sa Unetbootin-om je to nekada moglo:
http://www.webupd8.o…-usb-drive.html

Izgleda da sa tvojom verzijom ne može, pa probaj WinUSB:
http://www.webupd8.o…sb-install.html

Sa Unetbootin-om sam imao više problema nego koristi. Recimo ovaj novi Mint 15, stavim ga na flešku sa Unetbooin programom i ne radi. Isti fleš i isti OS samo uradim sa Universal USB Installer-om i sve radi. Recimo da kod mene 60 % da će raditi, a 40 da neće. Sa ovimdsrugim programom uvek radi. Jedini problem je što je za Windows. A stvarno ne znam razlog zašto neće. A sa ovim WinUSB-om jel mogu i Linux distribucije?

WinUSB izbacuje ovu gresku:
screenshot0608201310133.png

Kad smo već kod Unetbootin, ja kad ga pokrenem, trazi mi sifru i ukucam, ali kaze nije ta. Sta da radim da ga pokrenem, probao sam i da ga preinstaliram…ali opet isto trazi neku sifru koja nije moja

@ leprosy
Nisam pokušavao ni sa Unetbootin-om ni sa WinUSB-om. Ostaje da probaš recimo
http://www.askvg.com…ver-2008-and-7/

@ Veko
Možda treba root password

$ sudo su
# passwd

Malo mi je dosadilo cackanje pa sam nasao windows masinu i preko Universal USB Installer-om sredio flash. Veliko hvala svima na trudu.

pu pu sta pljujete tolko unebootin :aggressive: ja sam snjim instalirao win pre jedno godinu dana i od tad ga ni jednom nisam pipno :slight_smile: ali ocu da kazem da je meni radio sve od sale

…sad jedno mozda podcenjivacko pitanje a to je da li si podesio posto msm da je ovo lap top na koga pokusavas da strpas win da namestis da prvo bootuje flesku a onda

:connie_boy_cleanglasses: sve ostalo?

Ma radi Unetbootin, kada hoće, ali meni eto nekada neće da se startuje sistem sa njega. Lepo prođe onaj uvodni ekran i tu stane. A sa ovim drugim programima (Universal USB installer i YUMI usb nešto) uvek radi.