Upgrade Linux Mint 14 Nadia na Linux Mint 15 Olivia

[size=4][font=tahoma]U ovom postu ću vam pokazati kako nadograditi / ažurirati svoj Linux Mint 14 Nadia na Linux Mint 15 Olivia, promjenom repositorija i potpuno ažuriranje sistema sa apt naredbama.

Pokrenite ove dvije komande kako bi se zamijenile sve “quantal” na “raring” i “Nadia” na “Olivia”, i kako bi dobili potrebne repositorije.

$ sudo sed -i 's/quantal/raring/' /etc/apt/sources.list $ sudo sed -i 's/nadia/olivia/' /etc/apt/sources.list

Ažurirajte sitem pomoću komande:

$ sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade

Nakon što se to dogodi, vaš apt menadžer će vas pitati želite li nove konfiguracijske datoteke, ili želite zadržati stare. Upišite Y, i prihvatite nove datoteke. Stare će biti snimljene u direktorijumu sa novima, ali s dodatkom ekstenzije .dpkg-old, pa ako niste zadovoljni sa novim konfiguracijama, možete vratiti svoje stare.

Odradite upgrade pomoću komande:

$ sudo apt-get upgrade

I restartujte kompjuter:

$ sudo shutdown -r now

Srećno![/font][/size]

Iz terminala prijavljuje. O cemu je rec?

$: command not found

Update sad sam video da nema Xfce 15-ice ako je do toga. Izvinjenje. :frowning:

moje iskustvo UZAS.

Na starom laptopu sam uradio cistu instalaciju 15-ice i sve radi u fulu. wifi malo slabiji signal ali nista strasno.

ali na masini koja mi je bitna,pokusao sam apdejt i mogu reci uzas.
ne radi mi wi fi, ne vidi drugi monitor, znaci…evo celu jutro PODESAVAM :slight_smile:
i vracam 14

U suštini se ne preporučuje upgrade već clean instalacija, kod Minta. Dešavalo se i meni ranije. Kod Mandrive je upgrade bio sjajan.

Ne volim nikoga da slušam, pa nisam ni sebe. Đavo mi neda mira, te sam udario upgrade i to na svom računaru na poslu. Reko: Ako se nešto slupa nema veze će ga popravim.
Kuc, kuc (drvo) za sad je sve ok.

Ja sam ovo odradio na ra[font=helvetica][background=rgb(252, 254, 255)]č[/background][/font]unaru na poslu i sve je pro[font=helvetica][background=rgb(252, 254, 255)]š[/background][/font]lo bez ikakvih problema. Radi se PC konfiguraciji bez wifi-ja. Mogu[font=helvetica][background=rgb(252, 254, 255)]ć[/background][/font]e da na nekim konfiguracijama mint 15 ne radi dobro. Ja sa mojom imam samo pozitivna iskustva, ina[font=helvetica][background=rgb(252, 254, 255)]č[/background][/font]e nebih ovo ni objavljivao!

Ovo [font=helvetica][background=rgb(252, 254, 255)]što sam do sada vidio izgleda odli[/background][/font][font=helvetica][background=rgb(252, 254, 255)]čno![/background][/font]

Sve fercera.