usb konekcija sa mobilnim telefonom

Problem je u tome sto na win####su moj mobilni(samsung galaxy mini) se konektuje sa kompjuterom preko samsung apps ,a sad to je problem posto ova apliakcija nece da se instalira na linux mint(gnome 2).postoji li neka zamena za taj programcic ili nesto…neko reshenje?

Probaj wammu aplikaciju, imas je u Software Centeru. Ne znam da li podrzava i tvoj model, ali podrzava 250 Samsung modela. Dodaj njihov PPA (sa sajta, zvanicni PPA) posto je verzija u SC bajata:

sudo add-apt-repository ppa:nijel/ppa sudo apt-get update && sudo apt-get install wammu gammu

Evo i link na njihov sajt pa vidi radi li ti posao http://wammu.eu/

Shanky,ispravi to repository,fali ti slovo :slight_smile: .

Ispravljeno! :slight_smile:

hvala u svakom slucaju ali ne radi :slight_smile: ,ali evo probam neki samsun keys pa cu preko wien da probam nesto pa javim :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

ahhhh nije upalilo :slight_smile:

@bad63r

Izvini, ali šta će ti bilo kakav program. Ti imaš android tel, tako da Linux prepoznaje sdcard mass storage device.Ukoliko želiš da šalješ poruke preko računara, odnosno napraviš vezu tel + računar, imaš na Play Store -u, softver air droid…

http://airdroid.com/

@drinx koliko sam ja raumeo coveku treba software za sinhronizaciju mail/contact/software/photo/docs i sl. Na zalost niko ne pravi Sync software za linux iz meni nekih nepoznatih razloga, pogotovo sto je i sam Android u osnovi linux samo modifikovan za potrebe phonea. A i ja ga koristim. Cudi me da im je lakse na da naprave sasvim nov software koji ce sinhronizovati Mac/Win i Android umesto da im bude “po muke” da naprave sync izmedu dva, u osnovi skoro ista, operativna sistema. Google je cudo licemerstva. Uzmes otvoreni OS i kernel istog i naplatis ga dobro (kroz reklame; ko nije video reklame za stranke u zadnje 4 nedelje, taj nije korstio Android u Srbijij). I svaka im cast na onome sto su do sad uradili, da ne bude zabune, iako ih ja zbog politike privatnosti uveliko zaobilzaim vec 2 meseca.

Očigledno je da sami proizvođači mob. tel. nemaju u razvojnom timu Linux softveraše , te da ti ljudi naprave programe za sync. Mislim da su proizvođači krivi, odnosno stisli su se, neće da plate…ko veli ne treba.