Virtualbox ne prepoznaje USB

Imam Virtualbox verziju 5.1.22 r115126 (Qt5.5.1) instalirao sam extension pack 5.1.22 sve to na OS Lubuntu 16.04 LTS, i instalirao Win7, sve sam pokušao ali ne prepoznaje mi USB flash niti bilo šta što ide na USB, ostalo radi normalno.

Ko ima više iskustva s tim njemu je možda poznato, da vidimo kako da rešim problem nešto trebam da radim a ne mogu. :slight_smile:

How to set up USB for Virtualbox?

Napravi dodatni launcher/pokretač za vbox sa sudo/root ovlašćenjima (gksu ili gksudo…) i možeš da ga smestiš negde na panel…ja tako startujem vbox kada mi treba usb podrška u virtuelnoj mašini, konkretno XP zbog skenera za koji nemam dobar linux drajver…

Screenshot - 22.06.2017. - 22:12:10.png Screenshot - 22.06.2017. - 22:14:07.png

Može li malo bliže uputstvo, pominju se i neke grupe korisnika pa da se tu doda “vboxusers” ja stvarno ne razumem ovaj Vbox kad trebaš da izgubiš pola dana da sve podesiš kako valja… Ili neka radi ili ćao. :slight_smile: malo pre sam primetio da neće da mi podedi ni rezoluciju nego si on postavio svoju, kad kliknem full screen on otvori na ceo ekran ali win opet ostane na malu rezoluciju.

Neznam, nisam probao, ali možeš da probaš KVM-Qemu da li ti prepoznaje USB.

Vbox skoro svi koriste meni se sviđa ali mnogo su ga zajebali sa ovo, evo sada čitam milion ljudi imaju bugove i ovih problema, neka zajebu ako ne umeju da naprave aplikaciju!!!

@Miloš To je jedan jedini razlog zašto sam prestao da ga koristim.

Evo ga proradilo, i sam ne znam kako, NIŠTA nisam uradio…

@Miloš Vračaro jedna :D.

@Miloš Ево, да знаш за убудуће:

  1. додаш себе у групу vboxusers: Menu > Administration > Users and Groups > доле десно Groups > нађеш и штиклираш vboxusers (ако не постоји, претходно направиш исту групу под картицом Groups)
    …или кроз терминал:
sudo usermod -aG vboxusers [корисничко име]

…или, ако не постоји група:

sudo groupadd vboxusers && sudo usermod -aG vboxusers [корисничко име]
  1. logout, login

  2. VirtualBox > десни клик на виртуелну машину > Settings > USB > штиклираш обе ставке.

Е сад, ако хоћеш да првенствено Win има приступ флешу (а Linux повремено): убациш флеш > отвориш USB подешавања > на десној страни кликнеш на + > нађеш и одабереш уређај.
aPBHN.jpg

У супротном: покренеш Win > убациш флеш > у доњем десном углу одабереш уређај.
gyf5D.jpg

А што се тиче резолуције, одабереш fullscreen, па онда у Win-у промениш резолуцију.

Meni treba povremeno WIN zbog neke stvari, hvala, ali full screen još uvek nemam opciju, virtual screen je posivelo i nemam tu opciju a u samo win kad podigne imam opciju da povećem rezoluciju ali ne onu koja meni treba npr 1440x900 nego mi nudi nešto drugo i ne odgovara…

Јел’ користиш један монитор или више комада?

Баци неки screenshot.

Samo jedan monitor Samsung 1440x900. Evo slike u prilogu:

2017-06-25-121008_1440x900_scrot.png
2017-06-25-121255_1440x900_scrot.png

Auto resize guest display je posivelo tako da mu ni tu ne mogu menjati rezoluciju. A kad kliknem full screen on ga prebaci sve je OK ali sam Win neće da uhvati rezoluciju ekrana kod mene npr 1440x900…

IMG_20170625_121240.jpg

И код мене је исто тако (ако се не варам, Virtual Screen је опција за multi-monitor поставке, тако да…).
У сваком случају, требало би да имаш веће резолуције. Не знам, пробај да рестартујеш Win док је у fullscreen-у. Можда се после рестарта појаве.
Или је до неке разлике у систему. Ја сам на 14.04 са nvidia driver-има (иста верзија VBox-а), а Win7 је Ultimate SP1 64bit.

код 64 bit верзије аутоматски подеси резолуцију. Тако је код мене. а за 32 покушај овај туторијал
https://www.youtube.com/watch?v=MGQysYizzII

Meni je Win 64bit ma nije opasno što ne može na full screen-u ali malo nervira jbg, probaću da resetujem win dok je VM na full screen-u da vidim da li hoće, u suštini je sve podešeno kako valja samo je to malo problem, Win mi ne treba stalno samo po nekad, podešavao sam i memoriju na VGA u VM ali ništa se ne dešava opet.

Pokušaj da u Adjust Window Size i remote display nađeš rešenje

Probao sa s tim ne dešava se ništa, najveći problem je što sam Win ne daje opciju za odgovarajuću rezoluciju mog monitora koji je 1440x900, daje npr veću rezoluciju za kockasti ekran al meni to ne odgovara. :slight_smile: Nema veze neka on radi jer treba mi samo za određene sitnice koje preko Linux-a nemoguće završiti, a taj poso je do pola sata i kraj, tako da izdržaću šta da radim. :slight_smile:

meni je za maximized (nikad nisam pokusavao fullscreen) u virtualbox-u uvek pomagalo da instaliram guestadditions, nakon toga restart masine i prozor bude preko celog ekrana