Wajrels ne radi negdje

Ovako, kući WiFi radi sve regularno, nikakvih problema. Odem negedje drugo fakultet, kafana, bilo gdje neće da se nakonektuje, šta bi moglo biti? Koristim usb TP-LINK, ali ne vjerujem da je do toga jer kući radi sve ok. Montao sam da negdje ne ostane zapamćeno, ali se “okreće” i pokušava nakonektovati neko vrijeme, a onda kaže da nije moguće izvršiti konekciju. Win na istu tu mrežu bez problema se konektuje

Ja koristim TL-WN722N…
Ako imaš takav, ili sličan usb-adapter, potraži dugmence sa strane, piše na njemu QSS…služi za automatsko povezivanje na mreže sa WPA2 enkripcijom…možda pomogne

kod mene je wn723n, i ima neko dugme sa donja strane, mislim da sam pokušavao, ali nije pomoglo

Koji linux koristiš?
Mene je isti taj TP, koji pod Mintom radi savršeno, zezao u OpenSuse…radi minut-dva, pa se ugasi…jedino vađenje, pa ponovno stavljanje u port pomogne, na novih 2 minuta, i tako u beskraj :slight_smile:

Na primer Solaris i OpenIndiana ga uopšte ne prepoznaju, ali zato pod njima neki stari belkin-usb krš radi…

Mint 14, čudno mi je što kući radi normalno bez problema, sad sve pozna konektuje, ne pita puno, drugi WiFi ne prihvata, probao sam i sa vađenjem/vraćanjem usb-a ali ništa

Da li si možda konfigurisao parametre mreže za kućnu varijantu u network manager-u. Tipa dodelio si da gađa 192.168.1.1 gateway i odredio fiksnu ip adresu. Ili sve stoji na Automatic ?

nisam ništa dodatno podešavao, samo stavio usb i konektovao se

Koji je ispis komande

inxi -N

i koji je tip enkripcije na kućnom ruteru WEP, WPA, WPA2-PSK… ?

Network: Card-1: Marvell 88E8040 PCI-E Fast Ethernet Controller driver: sky2
Card-2: Realtek RTL8188CUS 802.11n WLAN Adapter driver: rtl8192cu

WEP2-PSK

Postoji očito problem sa tim čipom i WPA/WPA2 PSK tipovima enkripcije. Zato ti kod kuće radi.

https://bugs.launchp…0.0/ bug/862684

to je drajver problem. Samo ne znam najbolji način za rešavanje.

Taj vlasnički drajver pomenut na dnu buga kao radi ::slight_smile:

@StSoky

Za početak probaj preko ndiswrapper ( Wireless Network Drivers ) u meniju sa aplikacijama, trebaš importovati .inf fajl od drajvera za windows. E sad ako ima više fajlova recimo za xp, win7… ne znam koji od tih, možda i nije važno.

Ne znam ja bih pokušao sa tim vlasničkim draverom ako je do toga :connie_31: . U stvari pokušao sam ali na Debianu make & checkinstall prolazi i napravi deb. Onda jedan blacklist postojećeg modula, pa instalacija deb.

Pošto se na stable kernelu pazi da se nikad ne lomi abi, nikad i ne mora više da se rebuilda :playboy: . Instaliraš stable i voziš 3 godine bez po muke :1: .

Što bi rekao onaj Panter Panta - Case Closed :D.

Jel neko izvalio naslov ove teme!? :wacko2:

Istina, negđe sigurno ne radi, taj wajrels.