WiFi i restart

Pre nekoliko dana kupio sam >>>Laptop Toshiba Satellite L50-B-2CK Red 15.6",Intel DC N2840/4GB/500GB/IntelHD/HDMI
Došao je bez operativnog sistema. Par godina unazad koristim LinuxMint. Skinuo sam 17.2 Cinamon i 32-bit i 64-bit verziju. U oba slučaja instalacija ide bez problema sve do momenta kada dođe do kraja i treba da se restartuje. Restart jednostavno ne obavi, već moram “ručno”
Sledeće-nema WiFi. Kada idem na additional drivers ne izbacuje mi ništa u ponudi. Onda ga prištekam na kabl i tog momenta se pojavi Broadcom 802.11. Idem na apply changes, sve OK, Wifi radi, updateujem sve, restart ponovo neće, opet to uradim “ručno” pokrene se i sve je u redu dok je na kablu. Kako izvadim kabl ponovo nestaje Wifi i opet ga nema u additional drivers. Identično se ponaša i sa Ubuntu i sa Elementary. Gde grešim?

Jel si uključio wifi? :smiley:

:rofl:

Hehe, bravo. Kakva surova “profesionalnost” Nigde konkretnog odgovora, ali je zato tu smajli kao najbolji odogovr stuff member-a…:music:

Ja mislim da je ovo konkretan odgovr!? A ti nisi odgovorio…

Izvinjavam se ako je nekoga pogodila moja surova neozbiljnost i neprofesionalnost, kao i nedostatak konkretnog odgovora :slight_smile:
Razlog za smeh je komentar/pitanje koji je postavio @SickDope…dešava se da ljudi mahinalno/slučajno hardverski isključe wifi na laptopu, pa danima lupaju glavu zašto nemaju bežičnu vezu :slight_smile:
Što se tiče tvog konkretnog pitanja zašto mint u kombinaciji sa tvojim laptopom brljavi, veruj mi da ne znam…kada bi ti instalirao TRIOS na primer umesto tog brljivog minta, možda bih se i potrudio da nađem neki konkretniji odgovor :wink:

@Dragan

Možda se nisam najbolje izrazio. Ali na to sam mislio. Moguće je da je wifi isključen na laptopu, a verovatno jeste zato što je laptop nov.

Ma ok, ja sam razumeo šta si ti hteo da kažeš, pa sam se nasmejao potencijalno glupoj situaciji koja se dešava…ništa strašno, i ništa zlonamerno, ni u tvojoj poruci ni u mom smajliju :slight_smile:
No, neki smo se smejali, a neki su se i uvredili što se smejemo, a ne pomažemo…valjda nisu čuli da smeh pozitivno utiče na čovekovo zdravlje :smiley:

Iako imam poprilično iskustva sa računarima i linuxima… meni se pre koju godinu desila upravo situacija da sam se 5 punih dana maltretirao da opravim WiFi na netbook-u… na kraju se ispostavilo da je bio isključen :mad:

:rofl:
Ovaj smajli je tek da gosti vide koliko sam dosledno neprofesionalan “staff” :smiley:
Usput, problem sa wifi koji radi kada ima napajanje preko ispravljača, a gubi se kada pređe na baterijsko, miriše mi na problematičan power management, koji glupavi Mint (ili BIOS?) ne ume da reši :slight_smile:

Garantujes da bi na " trojci " to radilo ?

:slight_smile:
Ne garantujem ja ništa, samo kažem da bih se više potrudio da pomognem u rešavanju problema, to je sve :slight_smile:
No, predlažem da batalimo igru rečima…skini lepo TRIOS odavde
http://mirror.org.rs/test/trios-uefi-test1-amd64.iso
nareži iso na neki slobodan usb, pa probaj na tom laptopu…ako problema nema, super, a ako se problem pojavi, onda ćemo da lupamo glavu oko toga…ok? :slight_smile:

Meni se to desilo sa TRIOS-om na ovom laptopu. Kad polazimo odmah od toga da nešto sa drajverima nije uredu umesto od toga ˝da li je računar uključen u sruju˝.