WiFi konekcija

Pozdrav svima

Posle duže pauze odlučih da ponovo instaliram linux i naravno izbor je pao na TriOS. E sad, kao test prvo stavim eudev verziju na usb flash i probam da vidim kako radi pre nego što instaliram kad ono nikako ne mogu da se konekujem na wifi mrežu tačnije čini mi se da sistem uopšte ne prepoznaje kineski wifi adapter pa otuda i nemam ponudu dostupnih mreža.

U pitanju je ovaj adapter
Buy Products Online from China Wholesalers at Aliexpress.com

Može li se nekako podesiti da radi jer je to jedina opcija povezivanja na internet ?

Usput, jedan od programa koji trenutno najviše koristim na W7 je Shotcut koji je pravljen i za linux (inače jedan od razloga za prelazak na linux) pa da li može neko ko već ima TriOS na disku da proba da li program radi kako treba (da li se pokreće) jer ja nikako ne uspevam da ga pokrenem kada podignem sistema sa usb flash-a.

Ево управо сам скинуо и пробао- код мене ради. Нема инсталације, само се покреће из фолдера који је отпакован на жељено место…

Untitled - Shotcut_019.jpg

Odlično. Još samo da sredim WiFi konekciju pa ide na disk :slight_smile:

Proverio sam u Windows-u, trenutno adapter radi sa ralink rt2870 drajverom ali kao što rekoh u network manager-u nikako ne mogu da pronađem listu sa wifi mrežama na koje se mogu konektovati.

Jel postoji mogućnost da se odradi barem deo updejta bez TriOS servera ili se svi paketi vuku sa trios servera ?

Trenutno mi je IceWeasel problematičan (baš stara verzija) a ne znam koliko bi narušio non system.d filozofiju TriOS-a ako bih čačkao po source listama i updejtovao recimo IceWeasel preko debian servera.

Бане, iceweasel је завршио каријеру. Када нови сервер проради, препоручујем ти Firefox ESR из ТРИОС-овог репоа. Исто важи и за Icedove- инсталирај Thunderbird. Мислим да ћеш имати мање проблема са ова два него са старим верзијама без “трејдмарка”…
[CENTER]
About Mozilla Firefox_023.jpg

About Mozilla Thunderbird_024.jpg[/CENTER]

Znam da je završio karijeru. Nego mene zanima da li ima neke razlike između Firefox-a iz TriOS repoa i onog iz Debian repoa ?

@bane542 Највероватније нема. Али, имаш и другу опцију - скинеш FF са Mozill-е (одавде[/URL] или [URL=‘http://archive.mozilla.org/pub/firefox/releases/’]одавде), екстрактујеш фолдер и ставиш га у /opt/ (и не би било лоше да backup-ујеш FF профил(е)).
Ако треба помоћ, реци.