wine + playonlinux

da li neko mozda ima problema sa wine ili pol?
sta god da uradim [pol] nista ne radi - configure wine, registry editor. kada kliknem na jednu od tih ikonica u samom programu, na desktopu se pojavi neki jako sitni ‘pravougaoncic’ sa kojim nista ne mogu, osim da kliknem na ‘close’. registry editor takodje, pojavi se prozor, ali je skroz ‘blank’
pokusao i sa verzijom 4.2.10 isto je sve…

A koji softver pokušavaš da pokreneš sa wine?
Pogledaj na njihovom sajtu oko konfigurisanja možda moraš da dodaš još neki repo…

nista jos nisam pokrenuo. samo sam instalirao ‘playonlinux’ i ‘wine’. pokusao da pokrenem iz ‘pol-a’ konfiguracione stvari kao sto su ‘regedit’; ‘configure wine’; itd. ali nista od toga nije radilo. kao da je sam program izbagovan do bola, ali znam da sam isti koristio na predjasnjim verzijama trios-a bez problema. probao sam i noviju verziju, ali se isto ponasalo.

videcu da se konsultujem sa draganom/filipom oko starih, trios distribucija. trenutno nemam ni jednu “staru” na usb-u. barem da sam iso sacuvao…

p.s.
ovo sto spominjes njihov sajt i mozda jos neke dodatne stvari, u principu, pre je ‘pol’ radio bez ikakvih dodataka, a nije da je sada nesto bilo odavno, mozda mesec dana samo.

Pošto nisi pomenuo da si instalirao, predpostavljam da ti fali 32bit wine.
Ako nakon:

apt-cache policy wine:i386

dobiješ “Installed: None”, trebaš ga instalirati:

sudo apt-get install wine:i386

:slight_smile:

ni ja nisam nacisto sa istim, pokusavao sam da instaliram neke programe pa zatim i neke igre i nista mi nije uspelo :confused:

Ne radi sve na njemu. Na njihovom sajtu imaš koji programi i koje igre rade i u kojoj meri.
Moje lično iskustvo sa ovim programom je dosta negativno. Probao sam par programa, par igara bez uspeha pa sam ga brzo batalio.
Za programe sam našao zamenu među linuks programima, a za igre tu je steam.
Jedino što sam uspeo da instaliram je bio Photoshop mada to je bilo pre par godina, od tad ga više ne koristim.
Naučio sam sebe da koristim linuks programe ma koliko teški bili.

sta ti treba? moj savet ti je da instaliras ‘play on linux’ odatle, buduci da je vrlo komforan gui, mozes da instaliras sta god hoces ukliko je podrzano od strane ‘wine’.

za mnoge ‘wondows’ programe potrebne su jos neke stvarcice osim da imas samo instaliran ‘wine’ program. svaki program trazi nesto jos posebno, ali to nije frka. npr. ‘winehq.org’ je obuhvatio dosta toga, kada su tudja iskustva u pitanju. tako da, sve je vrlo prosto kada znas kako sve funkcionise, odn. kada je sve jasno i na dohvat ruke.

u svakom slucaju, mozes ovde da zapocnes diskusiju kada vec postoji otvoren topic.

edit: samo da obavestim filipa da je do mene bilo. sada je sve kako treba.