Prvo zdravo svima, mrzi me da otvaram nalog, a vi ste pametni pa mi objasnite. Od skoro sam na 4 g vip mrezi, kucni net, za sad sam zadovoljan, da ne kazem odlican down i upl.
E sad ovaj LTE ruter je takodje i wireless ruter i ne dohvata mi signal donji sprat, jedva jedna crtica (velika kuća sta cu.)
Predlozili su mi da lan kablom stavim drugi ruter u AP modu i da ga spustim dole u hodnik. Taj ruter vec imam. Ali to onda znaci da cu imati dve mreze. I posto koristim staticke adrese za uredjaje, nece moci svima da se medjusobno pristupa. Al dobro, sta da se radi. Ali da li mogu da stavim isto ime i isti kanal kao i ovaj njihov ruter, tako da imam samo jednu mrezu? Tacnije jedno ime kad se pretrazuje wireless, da ne zbunim komsije i goste Pitao sam decka koji mi montirao opremu, kaze nisam siguran, ne znam.
Znam da to moze AP ruter u repetitior modu, ali to moj ruter nema, nego samo cist Access Point. Nema opcija WDS i slično. Tako da moram kablom da ga povezem. Sta mi predlazete u vezi imena mreze?
To je to, probao sam, sve radi kao na linku. Super.
Ali primetio sam da mi je malo manji upload negde za pola. Mozda slucajno, mada proveravao sam nekoliko puta, upload je manji.
Ali generalno me ova vip 4G mreza odusevila. Down mi ide do 35 mbit a upload do 18 mbit. I to sve za 1320 din. Strava. Samo nemojte sad svi da jurnete na 4G
Rešio sam da bušim tavan. Ali sad čitam da postoje i paralelni i ukršteni LAN kablovi. Pošto ću verovatno na licu mesta, u prodavnici da mi krimpuju kabal, koji da uradim paralelni ili ukršteni? Pošto spajam dva rutare i oba preko LAN porta. Ja imam gomilu malih kablića i probao sam sa jednim i ono radi, ali ne znam koji je.