X Session: unable to write to /tmp

Prso mi je Mint 12 KDE :slight_smile: Ima li pomoci? :wink:

http://www.dodaj.rs/t/1n/11x/hRhBmW3/dsfffffcn3313.jpg

Ovako, ubaci živi disk i daj ispis iz:

sudo parted -l
df -h

Neeeeee, živi disk, pogrešio sam. Uđi u tty (alt+ctrl+F1)

UPDATE:

Koliko sam rezumeo, može da se desi da je problem sa veličinom tmpfs. Uglavnom se problem rešava tako što uđeš u tty i uradiš

sudo apt-get clean

A nakon toga:

startx

Onda bi trebalo da možeš da uđeš u sistem.

Prepunio se root, desavalo mi se. Samo ga malo ocisti :wink:

Sledeći put ako nije problem okači sliku rezolucije 5000x5000 mala ti je ova, trebalo mi je svega 3 minuta da je celu otvorim.

Da, sa komandom koju sam dao gore čisti /. @acinic, bilo bi dobro da malo više prostora odvojiš za /. Koliko si stavio?

Uspelo je! :wink: Imam za sistem / oko 6,2 GB. Tako sam to jbg u pocetku napravio. Ne mogu da nadjem gde mogu da se vide particije, velicina? Ovde u KDE-u? Nije mi jasno kako se to / prepunilo kada nisam nista instalirao veliko. Neku igru recimo. Samo updejt po instalaciji i eventualno 2-3 programa! :slight_smile: Ako postoji nacin da se poveca sistemska particija bez rizika da se izgube podaci? Mogao bih to da odradim! Mada mi na Gnome radi ovih 6 Gb bez problema samo sto ne smem da instaliram velike igre (FPS) :slight_smile: Izgleda da KDE vise puni sistemsku particiju nego Gnome. Zelim reci da ovih 6,2 je vise popunjeno sa KDE-om nego sa Gnom-om. :slight_smile:

Odlično je što si rešio problem. I da, 6,2 GB je nekako, ne malo, ali malo manje nego što treba. Nema veze.
Ovo, za pregled iskorišćenosti particije, napisaću ti kad odem u KDE. Mogu i sad da ti objasnim, ali ne znam da li ću da ,ubodem’’ sve nazive tačno.