Xeoma - video nadzor

Uzeo sam neki video nadzor i naravno postoji softver (fabrički) samo za Windows… :frowning: Imam dual boot ali nije praktično da svaki čas prebacujem pošto mi Windows služi samo za FIFA-u.

Našao sam program Xeoma koji postoji u Ubuntu repoima ali ga nema u Mintovim nažalost. Skinuo sam ga sa neta pošto radi i na Mintu, raspakovao, uradio chmod a+x xeoma.app i kasnije startovao sa ./xeoma.app.
Uputstvo i FAQ su na ovoj adresi:
http://felenasoft.com/xeoma/en/faq/
Radi on kada u konzoli napišem komandu ali me interesuje da li je moguće da se napravi neki shortcut za nju.

U pitanju je DVR koji je povezan mrežnim kablom sa kompom preko rutera.

E budalina sam jer se odmah nisam setio. Prosto sam prebacio fajl u home i napravio launcher sa tom komandom. Jbg, može lock ili kako god… :slight_smile:

Ne može… :slight_smile:
Prvo, znaš da ne zaključavamo teme, jer je to bezveze…drugo, tema je interesantna, video nadzor na linuxu.

Ako te ne bude mrzelo, mogao bi posle nekog vremena da podeliš sa nama neposredna iskustva korišćenja sistema :slight_smile:

Nisam znao, nisam ni obraćao pažnju na to ali kada se prisetim, nikada nisam video ni jednu zaključanu temu… :slight_smile:

Naravno, isprobaću danas kako radi pa ću da podelim iskustvo, možda nekome zatreba. :wink:

[CENTER]Ovo je automatska poruka!

Ova tema je odlukom moderatora premeštana iz “Linux i Unix sistemi[/URL] → [URL=“http://www.foss.rs/forum/205-debian-linuxmint-ubuntu/”]Debian, LinuxMint, Ubuntu[/URL]" u "[URL=“http://www.foss.rs/forum/4-razne-diskusije/”]Razne diskusije[/URL] → [URL=“http://www.foss.rs/forum/40-op%C5%A1te-diskusije/”]Opšte diskusije”.[/CENTER]