Zamena ploče, procesora i memeorije

Pošto imam u planu da, zamenim ploču, procesor i memoriju. Zanima me da li ću morati, iznova da instaliram Linux sisteme koje imam na tri hard diska? Stari procesor je Intel Dual CPU E2180 @ 2.00 GHz, memorija na DDR2 800mhz, ploča asus 333. Nov procesor i Core I7 ploča Intel DX58S0 Extreme, memorija DDR3 1600.

Ako ne menjas HDD nije potrebno ponovno instaliranje. To je u mom znanju a mozda nisam u pravu.

Ne moras iznova da instaliras Linux, ali ces morati da izmenis drajvere. Verovatno ce Lin sam prepoznati novi HW, a i ako ne prepozna nije velik problem da se instairaju ispravni drajveri.

Diskovi ostaju isti, menjam samo ono što sam naveo. Drajvere za šta, grafičku ne menjam?

Ako grafika nije integrisana onda nema problema, ali imas audio karticu, LAN, usb hostove… menjas MB, na njoj ti je 90% stvari :slight_smile:

Nije integrisana grafika, prebacujem sa starog i njiu i zvučnu audigi sound blaster. Za LAN, usb hostove me zanima ,da li ću to morati ručno da instaliram te dopune ili će sam sistem detektovati novosti. Linux koliko znam ima dobre mehanizme detekcije.

Verovatno ce sistem sam prepoznati promenu HW… ne mogu da ti tvrdim 100% jer nikad to nisam radio sa Lin-om, ali verujem da ce se Lin sam snaci :slight_smile:

Ok, hvala.

Mislim da nemaš problema, da imaš prekompajlirani kernel morao bi ponovo da ga kompajliraš, ovako kernel sadrži gomilu nepotrebnih drajvera koji će se upotrebiti. To bi trebalo HAL daemon da odradi.

Upravo sam završio sa sklapanjem, Mint XFCE radi odlično, za sada je sve Ok. Mislim da od ovog može brže jedino sa SSD diskom.

Dobra ploča. Intel by Intel. Uživaj :slight_smile: