Zamrzavanje sistema

Danas sam prvi put imao problem da mi se čitav sistem zamrzne. Osim miša ništa drugo nije htelo da radi. Morao sam da restartujem računar. Koristim ubuntu 16.04 LTS.

Ja ne znam šta se dešava to sa Ubuntu kad sam jednom probao Kubuntu 16.04 LTS imao je neki tikovi tipa odjednom se pojavi neki bug, mail klijent je glupavio, i još po neke sitnice koje su me nervirale i naravno od svega najviše što mi je punio RAM ko nenromalan, dok evo sad maltretiram MINT KDE možda jesu na istoj bazi ali razlika u radu je ogromna bar kod mene.

meni se ovo prvi put desava.

Ja mislim da su malo zajebali sa Ubuntu a povećali reklame i prezentacije… Na kraju kutija prodaje robu…

nadam se da se ovo vise nece ponoviti. Nisam ja jedini sa ovim slucajem i drugi su imali slicnih problema.

Kratak pad napona od nekoliko delova sekunde može da zamrzne sliku na ekranu i rad miša, sistem ni ne primeti taj pad ali zato stane i ne može da se pokrene, zbog toga je bitno da se ima kvalitetan PSU i struja u kući,
Sa druge strane loši PSU u sebi nema senzor toplote, a na ovoj vrućini se i on greje više nego obično, pa i to može biti razlog što se sistem zalglavi(zaledi)

Pazi, ne utiče struja kada ti zabaguje Kmail ili neka druga app ili iz čista mira baci grešku na ekranu, to nema veze sa strujom. :slight_smile:

Hoću da kažem moji problemi sa Kubuntu nisu bili baš isti ali generalno Ubuntu mislim da nije više dobar ko nekad…

Nije reč samo o Ubuntu, već mislim da generalno sve distribucije trpe promene u vidu smanjenja stabilnosti, sigurnosti i pouzdanosti. A to je posledica (bar ja tako mislim) sve kompleksnijih zahteva koje se pred jedan operativan sistem stavljaju, počev od neki “običnih”, “svakodnevnih” aplikacija pa do sve složenijih hardverskih struktura. Što je sistem kompleksniji, teže ga je uklapati da radi 1/1, testirati i pratiti…

Vrlo je moguće…

Isto takodje i meni. Da li se nesto promenilo posle daljih update?