Zaštitite svoj steam nalog - steam app za Android

Steam for Mobile Devices

Posle velikog broja ukradenih naloga, steam je napravio aplikaciju za mobilni koja Vam štiti nalog i svaku transakciju koju napravite. Danas slanje koda na mail adresu nije dovoljno, pa oni koji imaju kupljene igre bi trebalo da razmisle da zaštite svoj nalog insalacijom steam aplikacije na svoj Android telefon.
Naravno prethodno treba u opcijama klijenta dodati svoj broj telefona i izabrati autentifikaciju preko telefona.

steam1.png

Steam aplikacija za mobilni ima ugrađeni steam guard koji menja šifru svakih 20 sekundi i time ste veoma zaštićeni od napada hakera. Pored steam garda, aplikacija ima i potvrdu za svaki trejd obavljen na steamu koji morate potvrditi kako bi izvršili trejdovanje sa nekim.
Pored toga aplikacija ima uvid u vaš profil, možete daljinski da preuzimate igre iako niste za računarom, ima ugrađen chat sa svim vašim steam drugarima itd.
Jako korisna aplikacija. Aplikacija dosta troši interneta pa ako niste na Wi-Fi mreži teško se može pokrenuti.

Skinuo juče. Super su je odradili.

Kako misliš dosta troši interneta ? :cccc: Evo meni je za nekih 15min korišćenja (istraživanja aplikacije) potrošila nekih 700kb što je ok posebno ako se uzme u obzir da ću je uglavnom koristiti samo zbog toga koda i eventualno kontrole preuzimanja igrica.

Mislio sam teško se ulogovati ako je samo na GSM. Meni je bar tako.

@Sreten

E to je već druga stvar. Ja se kačim na LTE :cool:

Ja imam Wi Fi 30mbs pa opet nekad kad treba da potrvrdim trejd čekam i po 10 sekundi dok ga digne, a ako sam u gradu na primer nema šanse da mi učita profil, po tome sam primetio da dosta troši.

Ne znam kakva je procedura za SteamGuard za mobilni telefon, ukoliko se aplikacija reinstalira.

Davno sam imao problem sa Diablom naime imao sam taj autentifikator sa kodom od 20sekundi na andoridu i kada sam reinstalirao andorid nisam mogao da povežem diablo nalog sa telefonom jer mi je uporno izbacivali da mi je nalog već povezan sa telefonom… na kraju je tehnička podrška morala da mi aktivira nalog.

To sa Diablom je dosta loše izvedeno.
Kod steama je to mnogo lakše. Ukoliko izgubiš telefon ili ti ga ukradu uvek možeš da insaliraš novi autentifikator na drugi telefon.
Na stem klijentu pod Settings - Manage steam guard imaš opciju da uradiš backup kodove u slučaju da ti se desi da izgubiš telefon.
Takođe čim prvi put insaliraš autenfifikator dobićeš od steama kod sa kojim možeš da instaliraš novi autentifikator na novi telefon.

Screenshot.png