Zero-K

Zeroklogo.jpg

Zero-K je RTS (Real Time Strategy), samo joj ime govori, odigrava se u relanom vremenu. Igra je Open Source i besplatna je. Da, ovo je još jedna igra u moru sličnih, ali smatramo da je ova dovoljno dobra da bi utrošili vreme na pisanje ovog opisa. Rađena je na Spring game engine-u. Može se igrati na svim računarskim platformama (windows, linux, mac, BSD itd.).
Igra se odigrava u budućnosti. komadnujete robotima koji grade građevine koje su vam potrebne kao i vojskom. Cilj je poraziti neprijatelja,a moraćete da budete veoma domišljati da bi to uradili. Mada, težina zavisi i od toga ko vam je neprijatelj. Ako igrate protiv računara, lako možete namestiti težinu igre, ali, ako igrate u multiplayer-u, protiv drugih igrača, srećno. Skupljate metal koji vam je neophodan za sve vrste poslova, gradite elektrane koje vas snabdevaju električnom energijom. Možete graditi i veliki broj odbrambenih građevina i svaka od njih ima svoje mane i prednosti. Na raspolaganju su takođe i veliki broj različitih robota vojnika koji će vas odvesti u pobedu ili vas odbraniti.
Grafika je negde na granici proseka za indie igru ali, odlično su odradili zvučne efekte.
Moram napomenuti i fantastični multiplayer koji omogućava borbu između 2 ili više igrača, podelu u grupe i borbu, a možete se boriti svi protiv računara, što opet zavisi od težine koju ste podesili kreiranjem “sobe”. Kreiranje sobe je sasvim besplatno i, sobe se mogu zaključati tako da samo oni koji imaju password mogu da im pristupe.
Kada igrate multiplayer, skupljate poene koji vam omogućavaju da “otključate” zaključane građevine, tipove oružija itd. Takođe, na osnovu vaše taktike, dobijate i medalje a prema broju bodova, prelazite iz nivoa u nivo. takođe, ako imate dovoljan broj poena, možete “otključavati” različite robote “Commander” i pri početku svake igre, možete izabrati sa kojim ćete započeti igru. Ako vam sve sada otkrijemo, vama neće biti zanimljivo. Uživajte u igri i srećno.

[url=[url=[url=[url=

trailer

homepage: http://zero-k.info/
download1.jpg

Ima i uputstva za instalaciju na ubuntuu i ostalim linux sistemima :slight_smile:
http://zero-k.info/Wiki/Download

ovo sam pisao, pre svega za mycity.rs forum, al sto da ne postujem i ovde :slight_smile:

Zelim da nam organizujem jedan mali turnir, ako je neko “za”, nek mi javi da bih znao koliko nas je :))