ZorinOS 6 Core

Ako je neko instalirao već ovaj OS zanima me da li mu je uspio prevod na srpski ili hrvatski jezik?Prvi put mi se desilo da instaliram neki Ubuntu Linux a da ga nakon instalacije i restarta nije automatski preveo.googlao sam i nisam našao rješenje.sama instalacija je nevjerovatno brza(3-5 min).dočekalo me lijepo suočelje sa mogućnošću biranja izgleda start menija;win 7,xp ili gnome,što nije loše za one koji tek prelaze na Linux.nije gladan ni resursa,kaže da je potrebno minimum:
For the GNOME based versions (non Lite):
700 MHz x86 processor
3GB of Hard Drive space
376 MB of system memory (RAM)
Graphics card capable of 640x480 resolution
Sound card
Ako se pokaže dobrim ok a ako ne mint KDE je tu da uskoči…

Koristila sam Zorin 5,imao je isti problem,sve je ostalo na engleskom.Ocigledno nisu po tom pitanju nista odradili ni u novoj verziji.Inace,sve je dobro funkcionisalo osim sto mi se screensaver nije ukljucivao,vec bi potamneo ekran nakon zadatog vremena.

Послато са U8650 користећи Тапаток 2

kica,ipak imaju i srpski i hrvatski.Ovako:System settings-Language support-Install/remove language.Pored srpskog staviti kvačicu i PRIHVATITI PROMJENE."Iz tabele jezika(samo je engleski crnim slovima)sivi"srpski jezik dropovati(prevući)da bude IZNAD engleskog i nakon restarta sistem je na srpskom.Malo čudan način ali eto…Inače,koristim ga već sedam dana i imam samo riječi hvale.još ni jedan bug,da se ne urekne…

Hvala ti puno na iscrpnom objasnjenju.To za prevlacenje mi ne bi palo na pamet :connie_crazyperson:

Послато са U8650 користећи Тапаток 2

Jel može neko da mi objasni koji je podrazumevani desktop na Zorin OS 6 core. Za Lite verziju znam da je LXDE. A za Core 6 ? Jel to modifikovani gnome shell ( Gnome 3.x ), ili je Gnome 2 ?

The ui is been created by the zorin devs exclusively for Zorin 6 and is called “Zorin-desktop”. Read here: http://zoringroup.com/blog/2012/06/18/z … unleashed/

Zorin 6 os is based on ubuntu 12.04 LTS (gnome 3.2.0-25).

Da, Gnome 3.x i Ubuntu 12.04 derivat. Kristi AWN ( Avant Window Navigator ), za kvazi panel koji menja osobine i teme po potrebi korisnika. Distro sa svim mogućim kodecima i multimedijom. Pametni su ljudi koji rade Zorin. I dobri biznismeni takođe.

Ovi iz Zorin -a me zaista oduševljavaju preduzimljivošću i željom za novcem. Imaju čak i " svoj PC "

http://www.zorinpc.com/

http://www.youtube.com/watch?v=uJSiMyRTdbo

Upravo pravim boot flash pa cu da ga probam… stavicu gnome desktop bas da vidim kakav je…

Zorin OS najbolje je skidati sa Ibiblio servera,jer tu radi verzija za Srpski jezik 100%!Možda će download trajati 2 puta duže,ali se na kraju isplati! :wink:

[email protected]š potrebe za tim odakle god skineš imaš srpski jezik.podrška je ubuntuovska…