Zvuk na Youtube na Debianu 9

Ne cuje se zvuk kada pustim Youtube klip. Trazio sam resenja po Guglu ali nista nisam nasao. Debian sam instalirao na Virtual Box.

Da li si dobro podesio v-box?
Meni se dešavalo da me zeza ton na debian-u sa xfce okruženjem ako nije instlirano alsa-utils ili je u alsamixer-u bilo isključen glavni “prekidač”. Naravno, govorim o instalaciji na metalu, mada vidim po netu da se sličan problem dešavao i u virtual box-u.

Radi se o bug-u koji jos nije popravljen: Bug #1700916 “No sound with Debian 9” : Bugs : Mail Notification
I nije samo zvuk na Youtube-u vec generalno, nikakav zvuk se ne cuje, ni na audio ni video fajlovima.

Nije ti ovde potvrđen bug, vidiš da je samo jedna osoba “zaražena”…

U ostalom, ja koristim Debian 9 već više od godinu dana (dok je još bio u testing fazi) i nemam problema sa zvukom.
Međutim, ja inače instaliram klot sistem pa onda dodajem sama programe, te mi se desilo da sam izostavila da instaliram alsa-utils bez kojeg mi zvuk nije radio. Nakon što je to instalirano, sve je OK.

U ranijim verzijama Xfce nije ibio najbolje integrisan sa PulseAudio-m i tu se dešavali neki problemi, ali od 4.12 to je rešeno. Ako si instalirao GNOME, onda su šanse za problematičan zvuk još manje.

Edit:
Tek sad videh da smo sugrađani :smiley:

Sta sve nisam instalirao, sve multimedijalne kodeke i alsa-utils i pulseadio i sve ostalo, ali zvuka i dalje nema. Instalirao sam Debian 9 Mate putem Netinstall-a. Drago mi je da smo sugradjani, ko ce kome ako ne svoj svome. :slight_smile:

MATE sam vrlo malo koristila, mada verujem da je većina podešavanja slična kao na GNOME2.
Jesli se “igrao” sa nekim od zvučnih mixer-a (ne znam koji je kod MATE)?
U terminalu ukucaj alsamixer i ako ti je na MM onda znači da nije uključen zvuk bez obzora šta ti drugi mixer pokazivao.

Promenio sam master sa MM na neku vrednost, recimo do 100, ali se nije culo nista posto sam to uradio sa masterom. Isao sam na f6, Select sound card (izabrao Intel umesto default) i sve opcije sa MM promenio i tako sam uspeo da ukljucim zvuk. Sada radi, mada se slabo cuje, ali radi. Hvala, Tanja, uspeo sam da resim ovu zagonetku, mada nemam nameru da skorije instaliram novi sistem pre svega Debian, ovo je korisno zbog mog znanja Linux-a, nikad se ne zna kad ce da zatreba.